Helena Schmidt nova je voditeljica hrvatskog ureda Deloittea

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2023. u 10:43
PD

Schmidt će na funkciji voditeljice ureda zamijeniti Dražena Nimčevića koji preuzima savjetničku poziciju te će biti zadužen za razvoj talenata Deloittea.

Helena Schmidt, partnerica u Deloitteovu odjelu poreza, nova je voditeljica hrvatskog ureda Deloittea, a uz svoje redovne obveze bit će zadužena za organizaciju hrvatskog ureda i njegov daljnji razvoj, obavještavaju iz Deloittea.

Schmidt tako preuzima funkciju koju je do sada obnašao Dražen Nimčević. Iz Deloitte navode da Nimčević preuzima savjetničku poziciju unutar tvrtke te dodaju da će biti zadužen za razvoj talenata Deloittea.

Nova voditeljica ureda Deloittea u Hrvatskoj, Helena Schmidt, navodi se u priopćenju, posjeduje više od 20 godina iskustva u poslovima vezanim uz pružanje podrške klijentima u njihovom poslovanju s poreznog aspekta. Međunarodno je priznati stručnjak za indirektno oporezivanje i redovno je imenovana vodećim stručnjakom za indirektno oporezivanje prema izboru izdanja International Tax Review.

Unutar Deloittea Hrvatska, vodi tim koji je specijaliziran za sve aspekte oporezivanja porezom na dodanu vrijednost i trošarinama, te tim koji je zadužen za poslove računovodstva, izvještavanja te pružanje usluga u modelu u kojem klijenti svoje računovodstvene i porezne funkcije prepuštaju na izvršavanje vanjskom stručnom partneru.

Diplomirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i ima EMBA diplomu Poslovne škole Cotrugli. Schmidt je voditelj inicijative za razvoj i koordinaciju klijenata i industrija u Centralnoj Europi unutar porezne funkcije. Također, dugogodišnja je voditeljica Deloitteove SheXO inicijative za poticanje raznovrsnosti u raznim područjima upravljanja i strukturama unutar organizacije.

“Veselim se novim odgovornostima i izazovima koje donosi pozicija voditelja hrvatskog ureda Deloittea. Uz predani rad i suradnju s izvrsnim timom planiram daljnje unaprjeđenje radnog okruženja kao i doprinos uspjehu naše poslovne zajednice”, ističe Schmidt.

Iz Deloitte navode i da je Nimčević u svom mandatu voditelja ureda ostvario značajan napredak i iznimne uspjehe za ured u Hrvatskoj. “Njegovo bogato iskustvo i stručnost bit će ključni faktori u daljnjem razvoju talenata Deloittea”, ističe se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close