Goran Car na čelu najvećega sistemskog integratora

Autor: Bernard Ivezić , 23. veljača 2020. u 22:00
Combis će voditi od 1. ožujka, u toj IT tvrtki-kćeri HT-a je već 13 godina, a posljednje dvije godine bio je tehnički direktor ComClouda

Kostas Nebis, predsjednik uprave HT-a naglasio je da Car iza sebe ima bogato iskustvo i viziju.

Goran Car, menadžer koji stoji iza niza uspješnih projekata u Combisu, tvrtki kćeri Hrvatskog telekoma, od 1. ožujka postat će novi čelnik te IT kompanije.

Car se na funkciju glavnog direktora najvećeg sistemskog integratora u Hrvatskoj penjao više od 13 godina. Karijeru u Combisu započeo je kao voditelj prodaje telekomunikacijskih rješenja, a njegov prvi veći projekt omogućio je HT-u Mostar da prvi u BiH ponudi outsourcing telefonskih centrala.

Potom je vodio velike Combisove projekte u Gavriloviću, Dioni i Purisu, proveo je virtualizaciju više od 9.000 radnih mjesta u Fini, Allianzu, PBZ-u i Dukatu. Prije četiri godine, u jeku izbjegličke krize, Car je kao direktor za Integrirana IT rješenja i usluge radio na razvoju Combisova vlastita cloud proizvoda ComClouda te na prvom velikom big data paketiranom proizvodu – Huskyju, rješenju pomoću kojeg je kreirana geografska karta s rutama kojim se kroz Hrvatsku kreću izbjeglice na putu prema Njemačkoj.

Zadnje dvije godine bio je tehnički direktor ComClouda u Combisu i direktor Sektora za jezgrenu mrežu i servisne platforme u HT-u. Kostas Nebis, predsjednik uprave HT-a naglasio je da Car iza sebe ima bogato iskustvo i viziju.

Damir Horvat, dosadašnji član Uprave Combisa za prodaju postaje, pak, s 1. ožujkom šef ICT prodaje HT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close