Galić i Šlibar pojačanja za rast ‘retaila’ i akvizicije

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2020. u 22:00
Mislav Galić/IGOR ŠOBAN/PIXSELL

Dvojica poslovnjaka dolaze na mjesta savjetnika, ali čekaju ih upravljačke funkcije.

Čakovečki mlinovi, grupacija koja objedinjuje mlinsko-pekarski i maloprodajni biznis, pojačavaju upravljački tim.

Dio njega, iako za početak u ulozi savjetnika, ubuduće će biti i Mislav Galić, koji je niz godina proveo na visokim menadžerskim funkcijama u sustavu Agrokora, te Marko Šlibar, s višegodišnjim iskustvom u korporativnim financijama i investicijskom bankarstvu  stjecanom u Interkapitalu.

Pojačanja su povezana s novim razvojnim ciklusom Čakovečkih mlinova. Dvojac će "znanjima i iskustvom sudjelovati u provođenju plana strateških promjena, izradi nove organizacije poslovanja Grupe te uspostavljanju strukture koja će omogućiti uspješno upravljanje operativnim poslovanjem, uključujući i planirane akvizicije", ističe se u priopćenju na Zagrebačkoj burzi. 

Još prije nekoliko mjeseci iz čakovečke su kompanije objavili da su nakon višemjesečnih "vaganja" strateških opcija u daljnji razvoj poslovanja odlučili ići samostalno, a kao ključni strateški smjer odabrali su rast i razvoj maloprodajnog poslovanja. Dio tog plana je i transformacija poslovanja koja podrazumijeva objedinjavanje maloprodajnog poslovanja, akvizicije te otvaranje novih prodavaonica.

Kroz taj strateški okvir, računaju u kompaniji u kojoj pojedinačno najveći vlasnički udjel drži obitelj Varga, povećava se operativna učinkovitost i tržišna konkurentnost, što u konačnici doprinosi i povećanju vrijednosti Kompanije. Galić i Šlibar će do uspostave nove korporativne strukture djelovati u svojstvu savjetnika Uprave, a potom će preuzeti i formalne rukovodeće funkcije.

Time će se pridružiti menadžerskom sastavu kojega sad čine Antonio Vuksan – Ćusa, Dubravko Fanuko i Erio Zahirović. Nino Varga, član Uprave Čakovečkih mlinova vjeruje da će novi članovi tima "donijeti novu snagu i svježe ideje poslovanju te da kompanija uspješno nastaviti ostvarivati stabilan dugoročni rast i profitabilno poslovanje. Galić, pak, samo kratko kaže da je poziv prihvatio jer je prepoznao zdrave ambicije i potencijal Čakovečkih mlinova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close