E.ON Hrvatska ima tri nova direktora

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2023. u 10:53
FOTO: PD

E.ON Hrvatska osnažio je svoj upravljački tim, imenovavši tri nova direktora – direktora za strategiju i održivost, direktoricu za ljudske potencijale i organizacijsku kulturu te direktora nabave i upravljanja nekretninama, koji će svojim znanjem i iskustvom nastaviti ostvarivanje strateških ciljeva ove energetske kompanije.

Frederic Delannoy pridružio se timu E.ON Hrvatska kao direktor strategije i održivosti te voditelj ureda Uprave. Posjeduje dvije magistarske diplome strojarstva i elektrotehnike sa smjerom Energetski sustavi, a svoje akademsko obrazovanje nadopunio je i magisterijem poslovne administracije na INSEAD-u. Stekao je važno iskustvo radeći kao voditelj operacija u EDF – Electricite de France, odgovoran za tim veći od 25 stručnjaka koji upravljaju greenfield elektranom od 600 MW, te kao strateški konzultant u Strategy& radeći u širokom rasponu industrija. Koristeći svoje bogato iskustvo u industriji energetike i savjetovanja, Delannoy se brzo prilagodio i preuzeo nove odgovornosti kao voditelj ključnih projekta u internoj savjetničkoj kući E.ON grupe sa sjedištem u Essenu, Njemačka, a vodio je i strateške interne konzultantske projekte i za E.ON Hrvatska u ulozi savjetnika.

Na poziciji direktorice ljudskih potencijala i organizacijske kulture u E.ON-u Hrvatska u listopadu se pridružila i Nela Bučević. Bučević je diplomirala pravo te je završila master iz ekonomije i eMBA te ubrzo nakon započela svoju karijeru u ljudskim resursima renomiranih kompanija poput A1 telekoma, UNIQA osiguranja, Inditexa, METRO Cash&Carry i Coca-Cola Hellenic Adria upravljajući ljudskim resursima, ali ostalim područjima poput komunikacija, korporativnih poslova te radnog prava na rukovodećim pozicijama. Prije pridruživanja timu E.ON Hrvatska upravljala je ljudskim resursima i komunikacijom za internacionalnu kompaniju FOREO, s pozicije Direktorice globalnih ljudskih resursa i korporativnih komunikacija.

Poziciju direktora nabave i upravljanja nekretninama preuzeo je Luka Mikac. Mikac uz akademsko znanje iz područja organizacije i menadžmenta stečeno na Sveučilištu u Zagrebu donosi i iskustvo iz nabavnih organizacija renomiranih korporacija poput Lidla, Jaguar Land Rovera, KING ICT-a i na kraju Croatia osiguranja.  Mikac će s već postojećim timom nabave i upravljanja nekretninama u E.ON-u Hrvatska doprinijeti uspješnosti kompanije u energetskoj tranziciji.

„Iznimno sam ponosan na pridruživanje troje novih kolega na ključnim pozicijama gdje će nastaviti doprinositi našim strateškim područjima, s još snažnijim fokusom na ostvarenje ciljeva koje smo si zadali kao odgovorna i strateški usmjerena kompanija na rast i razvoj. U novim kolegama sam prepoznao stručnost, profesionalnost i ambiciju da budu dio pokretača promjena na hrvatskom i slovenskom tržištu, vrijednosti su to koje dijeli cijeli E.ON Hrvatska tim. Imamo velike planove za daljnje investicije i razvoj ovih tržišta i zato nam trebaju još hrabriji potezi gdje vjerujem da će Nela sa svojim HR timom omogućiti našim zaposlenicima sve što im je potrebno da se još snažnije usredotoče i donesu stvarne promjene za naše kupce, tržište i društvo u cjelini“, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON-a Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close