Dori Matošić i Stjepku Čičku se u novom sastavu Uprave SKDD-a pridružuje i treći član – Antonija Čunko

Autor: Objava za medije , 12. prosinac 2022. u 14:03
FOTO: Press

Hanfa je izdala suglasnost na odluke Nadzornog odbora o imenovanju nove Uprave Središnjeg klirinškog depozitarnog društva u tročlanom sastavu. Novi petogodišnji mandati članova Uprave počinju 10. 12. 2022. godine, a uz dosadašnje članove uprave: Doru Matošić – predsjednicu Uprave i Stjepka Čička – člana Uprave, Upravi se na poziciji nove članice pridružuje Antonija Čunko.

Nakon uspješnog usklađenja s EU regulativom i stjecanja licence (CSDR),  SKDD po uvođenju službene valute EUR očekuju izazovni projekti integracije s europskim platformama (T2S/ECMS) što će osigurati dugoročnu perspektivu hrvatskog tržišta kapitala. Ključno je osigurati da SKDD kao infrastruktura tržišta kapitala pruži tržišnim dionicima stabilno, sigurno i otporno poslovanje, poručuju iz Uprave Društva.

Dora Matošić profesionalnu karijeru započinje 1999. godine u HBOR-u u Sektoru kreditiranja i Sektoru međunarodnih poslova. 2005. godine nastavlja karijeru kao aktivni sudionik tržišta kapitala u svojstvu project managera u društvu Fima Fortis consulting d.o.o. pa potom fond managera u društvu Fima Global Invest d.o.o. 2010. godine dolazi na mjesto direktorice u MD Poslovna savjetovanja d.o.o., a 2013. godine preuzima poziciju direktorice u društvu Matošić projekti d.o.o. U prosincu 2017. godine pridružuje se Središnjem klirinškom depozitarnom društvu imenovanjem na mjesto predsjednice Uprave koju funkciju obnaša i danas. Aktivna je članica Upravnog i Izvršnog odbora ECSDA-e (European Central Securities Depositories Association) te predstavnica Središnjeg klirinškog depozitarnog društva u članstvu međunarodnih i europskih organizacija kao što su ISSA (International Social Security Association), ANNA (The Association of National Numbering Agencies ) i EFDI (European Forum of Deposit Insurers).

Stjepko Čičak profesionalnu karijeru započinje 1995. godine kao IT programer u ASB d.o.o. Karijeru nastavlja zaposlenjem 1997. godine na mjesto IT programera u ICF d.o.o., a 1999. godine prelazi na poziciju Voditelja IT projekata u IPT d.o.o. 2003. godine pridružuje se Središnjem klirinškom depozitarnom društvu na mjestu direktora razvoja i programske podrške. 2011. – 2012. godine obnaša funkciju predsjednika Uprave, dok od 2012. godine do danas obnaša funkciju člana Uprave Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Antonija Čunko u Upravu dolazi s pozicije direktorice financija SKDD-a u kojem je započela karijeru 2000. godine te napredovala od mjesta stručnog suradnika do članice Uprave. Antonija Čunko u svojoj je profesionalnoj karijeri stekla bogato iskustvo na području tržišta kapitala i poslovima financija i računovodstva te je uspješno vodila i projekt stjecanja licence središnje druge ugovorne strane (CCP). Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije te pohađala brojne stručne seminare u zemlji i inozemstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close