Davorin Štetner novi je član uprave europskih biznis anđela

Autor: Bernard Ivezić , 27. lipanj 2018. u 14:01
Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a/Luka Stanzl/PIXSELL

EBAN ima 293 članice koje ulažu 7,5 mlrd. eura godišnje.

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) u utorak je u Sofiji izabran za člana Uprave Europske mreže poslovnih anđela (EBAN).

EBAN okuplja najveću svjetsku zajednicu poslovnih anđela, investitora, startup akceleratora i inkubatora. Ima više od 293 članice iz 60 država, a godišnje investiraju više od 7,5 milijardi eura.

Štetner kaže da je ovo veliko priznanje Hrvatskoj, jer je ovo prvi put u 19 godina, otkako je EBAN osnovan, da u upravi ima člana iz Hrvatske.

"Ponosan sam što su članovi skupštine EBAN-a prepoznali moj i CRANE-ov angažman na organizaciji EBAN Winter Universityja 2016.", kaže Štetner. Novi predsjednik EBAN-a je Peter Cowley, britanski serijski investitor s kojim je Poslovni dnevnik imao ekskluzivan razgovor na EBAN Winter Universityju 2016.

Potpredsjednici su osnivač najveće europske startup konferencije finskog SLUSH-a Riku Asikainen i predsjednik WABF-a Baybars Altuntas. Upravni odbor čini niz poslovnih anđela iz Švicarske, Portugala, Švedske, Estonije, Monaka, SAD-a i drugih država.

Komentirajte prvi

New Report

Close