Darko Horvat novi šef M+ Grupe, nadzirat će ga Sandi Češko

Autor: Poslovni dnevnik , 20. svibanj 2020. u 14:42
Darko Horvat imenovan je predsjednikom Uprave u ponedjeljak

Sandi Češko je najpoznatiji kao osnivač i predsjednik Uprave slovenske tvrtke Studio Moderna Holdings.

Meritus ulaganja, na tržištu poznatija kao M+ Grupa, objavila je revidirane rezultate poslovanja kompanije za 2019. u kojoj je ostvaren prihod od 327 milijuna kuna. U odnosu na prošlu godinu, to je rast od 51 posto, dok ostvarena korigirana EBITDA iznosi 44,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 77 posto.

Kako se navodi u priopćenju, M+ Grupa je na sjednici Nadzornog odbora 18. svibnja imenovala Darka Horvata za novog predsjednika Uprave i Tomislava Glavaša kao novog člana Uprave.

Glavaš je ujedno imenovan kao glavni izvršni direktor društva Meritus upravljanje, tvrtke kćeri Meritus ulaganja. Inače, Meritus upravljanje objedinjuje poslovanje M+ Grupe u BPO sektoru pod brendom M+ Connect, a u tu tvrtku je investirao vodeći investicijski fond Mid Europa Partners.

Nadzorni odbor M+ Grupe predložio je skupštini dioničara da na sljedećoj sjednici, koja se očekuje krajem lipnja, u Nadzorni odbor bude izabran Sandi Češko. Nakon što bude izabran, očekuje se i njegov izbor za predsjednika Nadzornog odbora, a Češko će na toj poziciji zamijeniti Zvonimira Mršića kojem istječe mandat.

Sandi Češko je najpoznatiji kao osnivač i predsjednik Uprave slovenske tvrtke Studio Moderna Holdings, najvećeg europskog multichannel retailera koja je narasla na više od 8000 zaposlenih s operacijama u preko 20 zemalja srednje i istočne Europe, Rusije i Turske.

“U sljedećoj fazi razvoja kompanija operativno razdvaja poslovanje u investicijski holding Meritus ulaganja (M+ Grupa) koji je uvršten na Zagrebačkoj burzi, te operativnu grupu koja posluje u BPO sektoru Meritus upravljanje (M+ Connect) gdje je suvlasnik M+ Grupi Mid Europa Partners”, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close