Damir Grbavac imenovan novim predsjednikom Nadzornog odbora Podravke

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2022. u 14:37
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Na svojoj novoj poziciji od 1. studenoga zamijenit će dosadašnjeg predsjednika Želimira Vukinu koji je danas posljednji puta predsjedao sjednicom NO-a

Nadzorni odbor Podravke d.d. na svojoj današnjoj sjednici imenovao je Damira Grbavca za svog novog predsjednika. Mandat mu počinje s 1. studenim 2022.

Dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina odlazi nakon više od tri godine obnašanja funkcije. Nadzorni odbor i Uprava Podravke zahvaljuju gospodinu Vukini na angažmanu u protekle tri godine te njegovom doprinosu rastu i razvoju Podravke.

Novoimenovani predsjednik Damir Grbavac za člana Nadzornog odbora bio izabran u lipnju ove godine, a istu funkciju obnašao je još i od 2017. do 2019. Grbavac je bogatu profesionalnu karijeru počeo je 1978. u grupaciji Đuro Đaković. Godine 1997. prešao je u Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb, kao direktor Sektora investicijskog bankarstva. Iste godine postao je članom Uprave Raiffeisen Investment, a 1999. i predsjednikom Uprave Raiffeisen Vrijednosnica d.o.o. Ukupno 17 godina obnašao je funkciju predsjednika Uprave Raiffeisen mirovinskog društva, a bio je i član nadzornih odbora društava Hrvatski Telekom d.d. i Zagrebačka Burza d.d. Bio je i član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika u prvom sustavu te predsjednik Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a posjeduje i licencu ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima i mirovinskim osiguravajućim društvima.

Komentirajte prvi

New Report

Close