Dajana Mrčela postala članica Uprave Zvijezde: ‘Zagreb je grad mog novog početka’

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2023. u 16:07
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Dajana Mrčela je završila Ekonomski fakultet u Osijeku na kojemu je 2018. i doktorirala.

Dajana Mrčela je članica Uprave Zvijezda.

Donedavna predsjednica Uprave Saponije iz Osijeka u Upravu je Zvijezde imenovana na mandat u trajanju od četiri godine.

'Zagreb je grad kojeg obožavam'

'I zaista, kad u nešto čvrsto vjeruješ, to se i dogodi. Nova vrata su se otvorila - od danas započinjem novo poglavlje i s veseljem ulazim u novu poslovnu fazu kao član Uprave u Zvijezda i DIJAMANT DOO - Oil group u okviru Fortenova grupa grupe. Ovom funkcijom ne udaljavam se puno od onoga čemu sam posvetila sve godine moje karijere, nego za mene predstavlja nastavak i proširenje mog liderskog potencijala, odgovornosti, upoznavanje s novom poslovnom kulturom i još širom poslovnom zajednicom. Nije to samo posao kojem se jedva čekam posvetiti, to je i promjena grada i odlazak iz rodnog Osijeka. No, Zagreb je grad koji obožavam, grad novih mogućnosti i zajedno s novim poslom i grad mog novog početka', napisala je danas Dajana Mrčela na LinkedIn-u.

Dajana Mrčela ima dugotrajno iskustvo članice, a potom i predsjednice Uprave kompanija članica Mepas grupe. Najveći dio karijere je provela u Saponiji, vodećoj hrvatskoj kemijskoj kompaniji, gdje se još 2006., s pozicije direktorice marketinga, prodaje i izvoza priključila Upravi te je narednih pet godina bila najodgovornija osoba za marketing i izvoz u kompaniji. Spektar njezinih odgovornosti u Upravi Saponije proširen je 2011. te je, uz dotadašnja područja, sve do 2019. s te pozicije u Upravi upravljala još i prodajom, nabavom, logistikom te istraživanjem i razvojem Saponije. Istodobno, od 2014. je iste odgovornosti preuzela i u Upravi Kandita iz Osijeka i obnašala ih do odlaska iz Mepas grupe.

Predsjednica Uprave Saponije Osijek postaje 2019. i za vrijeme njezina mandata kompanija ostvaruje neke od povijesnih rezultata – najveći profit, najbolju EBITDA-u, najmanju zaduženost, najvišu tržišnu vrijednost dionice itd. Ujedno, postavlja strateške temelje održivog poslovanja Saponije, formira tim za održivost s fokusom na klimatsku neutralnost te pokreće projekt povećanja energetske obnove i energetske učinkovitosti kompanije.

Dajana Mrčela je završila Ekonomski fakultet u Osijeku na kojemu je 2018. i doktorirala. Predsjednica je Udruženja tvrtki hrvatske prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji (UPiDUT), članica je odbora direktora UN Global Compact Croatia i Upravnog odbora HGK. Prije dvije godine je od MBA Croatia udruženja dobila nagradu za poslovnu ženu godine.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Bio je to dug i trnovit put 😆

Zagreb je grad..

Tween 20..

New Report

Close