Combis dobiva novog glavnog direktora: Na tu funkciju penjao se više od 13 godina

Autor: Bernard Ivezić , 21. veljača 2020. u 09:17
Foto: pd

Nakon višemjesečnih previranja te nagađanja da će se Combis pripojiti HT-u, najveći sistemski integrator u Hrvatskoj dobio novog čelnika, stručnjaka iz vlastitih redova.

Goran Car, menadžer koji stoji iza niza uspješnih projekata u Combisu, tvrtki kćeri Hrvatskog telekoma, od 1. ožujka postat će novi čelnik te kompanije. Car se na funkciju glavnog direktora najvećeg sistemskog integratora u Hrvatskoj penjao više od 13 godina.
Karijeru u Combisu započeo je kao voditelj prodaje telekomunikacijskih rješenja, a prvi veći projekt na kojem je radio omogućio je HT-u Mostar da postane prvi u Bosni i Hercegovini koji na tržištu nudi outsourcing telefonskih centrala.
Nekoliko godina kasnije pod Carevim vodstvom Combis uvodi softversko rješenje za zaštitu od spama i drugog zlonamjernog softvera u Gavrilović, Dionu i Puris. Godine 2011. kao direktor sistemske podrške i integracija u Combisu proveo je projekte virtualizacije više od 9.000 radnih mjesta u Fini, Allianzu, PBZ-u na lokalnoj razini te u Dukatu na regionalnoj razini.
Kada je Combis 2015. objavio da je premašio pola milijarde kuna prihoda i da broji gotovo 400 zaposlenih Car je kao direktor strateškog poslovnog područja za integrirana IT rješenja i usluge Combisa ustvrdio da je Hrvatskoj predstoji digitalizacija, ali i da za to tržište još nije spremno. Usto je dodao da su nove tehnologije disruptivne te da ih stoga top menadžment u Hrvatskoj ne prihvaća i da zato ovdje i nastaju startupi.
Prije četiri godine, u jeku izbjegličke krize, Car je kao direktor za Integrirana IT rješenja i usluge radio na razvoju tvrtkina vlastita cloud proizvoda ComClouda te na prvom velikom hrvatskom big data paketiranom proizvodu – Huskyju. Upravo je Husky omogućio da se analizom telekom podataka može napraviti prva geografska karta koja prikazuje kuda se po Hrvatskoj unazad šest mjeseci kretalo više od pola milijuna izbjeglica i imigranata na putu prema Njemačkoj.
Zadnje dvije godine Car je u Combisu bio tehnički direktor ComClouda, a paralelno je u HT-u bio direktor Sektora za jezgrenu mrežu i servisne platforme.
Diplomirao je FER, a magistrirao na Ekonomskom fakultetu. Prije ulaska u HT grupu godinu je dana radio u IBM-u te gotovo četiri godine u tvrtki Nove tehnologije.
Kostas Nebis, predsjednik uprave HT-a naglasio je da Car iza ima sebe ima bogato iskustvo u tehnološkom sektoru, pokretač je i realizator brojnih ICT inicijativa.
“S obzirom na smjer razvoja Combisa kao vrhunske tehnološke kompanije vjerujem da će Goran Car donijeti Combisu novu viziju i snagu, kako za zaposlenike, tako i za korisnike ICT rješenja”, kaže Nebis.
Iz HT grupe dodaju da Damir Horvat, dosadašnji član uprave i glavni direktor za prodaju Combisa, od 1. ožujka prelazi u HT voditi ICT prodaju dok će u Combisu preuzeti funkciju člana nadzornog odbora.
Combis je posljednjih nekoliko mjeseci bio u velikim previranjima. Zbog nezadovoljstva uprave HT-a, prema neslužbenim informacijama, načinom na koji je Combis izvješćivao svoje poslovanje prema matici čak se nagađalo da će Combis biti pripojen HT-u. No, od toga se odustalo. Prije dolaska Cara na čelo Combisa, prvo je krajem prošle godine ostavku dao tadašnji predsjednik uprave Combisa Hrvoje Išek, zatim je otkaz dao njegov nasljednik i glavni direktor Combisa za operacije Mladen Gregović. U HT grupi se upravo u segmentu ICT-a tijekom veljače provodi reorganizacija. Combis je najveći sistemski integrator u Hrvatskoj, a glavni konkurent mu je tvrtka King ICT.

Komentirajte prvi

New Report

Close