Bruno Filipi – novo snažno menadžersko pojačanje u Atlantic Grupi

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2015. u 12:31
Foto: http://www.atlantic.hr/hr/

Bruno Filipi iskusan je menadžer s radnim iskustvom na tri kontinenta, dokazanim vještinama u definiranju i provedbi strategija, upravljanju, operativnom poslovanju, strateškom marketingu i prodaji te s istaknutim rezultatima u povećanju prodaje, tržišnog udjela i profitabilnosti.

Početkom studenog tim Strateškog poslovnog područja Sportska i aktivna prehrana dobit će snažno menadžersko pojačanje dolaskom novog kolege Brune Filipija na na poziciju glavnog direktora SPP SAP.

Slijedom intenziviranja procesa internacionalizacije poslovanja Atlantic Grupe, strateško poslovno područje SAP, s trenutno najvećim međunarodnim prisustvom, suočava se sa strateškim i operativnim izazovima na koje treba efikasno odgovoriti kako bi se kapitalizirali svi potencijali i pritom ostvarili rezultati koji se očekuju od SPP SAP. Uz iskusan i stručan tim u ovom strateškom području, novo značajno menadžersko pojačanje pomoći će u postizanju ciljeva postavljenih pred SPP SAP. Bruno Filipi će kao menadžer s ekstenzivnim iskustvom preuzeti ulogu glavnog direktora za razdoblje od 18 mjeseci, s glavnim ciljem postavljanja i usmjeravanja cjelokupnog poslovanja i organizacije SPP-a za održiv i stabilan dugoročni rast.

Strateški fokus razvoja SPP SAP bit će dvojak — usmjeren na daljnji razvoj brendova, što je jedan od glavnih stupova internacionalizacije Atlantic Grupe, te na operativnu učinkovitost u cilju postizanja i održavanja profitabilnosti poslovanja.

Bruno Filipi iskusan je menadžer s radnim iskustvom na tri kontinenta, dokazanim vještinama u definiranju i provedbi strategija, upravljanju, operativnom poslovanju, strateškom marketingu i prodaji te s istaknutim rezultatima u povećanju prodaje, tržišnog udjela i profitabilnosti. U Atlantic Grupu dolazi s pozicije predsjednika Coca Cola South Pacific, gdje je bio odgovoran za poslovanje Coca Cole u Australiji, Novom Zelandu i pacifičkim otocima te upravljao franšiznim sustavom triju nezavisnih punionica. Prethodno tomu radio je u Coca Cola Greater China kao potpredsjednik i generalni direktor za Kinu. Uspješno je proveo poslovni zaokret u Lura grupi od 2004. do 2006. Prije toga radio je u Coca Coli za regije Adriatic i SEE, počevši kao voditelj razvoja tržišta te napredujući do položaja glavnog direktora. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te se dalje školovao na prestižnim školama kao što su Harvard Business School, IMD, Lausanne i London Business School.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ako će raditi kao i u Coca-Cola Hrvatska – pad će početi uskoro…
Ali jednom kada si pri vrhu ne kliziš prema dole baš lako 🙂

New Report

Close