Boris Nemšić pridružio se fintechu Seasonax

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2022. u 21:59
Seasonaxovi partneri Boris Nemšić, Christoph Zenk, Tea Muratović i Dimitri Speck

‘Vjerujem da pametne financijske tehnologije mogu značajno doprinijeti kvaliteti i transparentnosti odluka o ulaganjima.’

Boris Nemšić, bivši predsjednik Uprave austrijskog mobilnog operatera mobilkom Austria AG, pridružuje se Seasonaxu kao investitor i strateški savjetnik. Seasonax, tvrtka za financijsku tehnologiju sa sjedištem u Beču, tržišni je lider u analizi trendova i financijskih instrumenata te idejni tvorac istoimene investicijske platforme.

“Razvili smo proizvod koji korisnicima daje mogućnost lakog razumijevanja složenih tržišnih trendova”, objašnjava direktor Seasonaxa Christoph Zenk. Platformu koriste institucionalni i privatni ulagači u svom svakodnevnom trgovanju diljem svijeta. “Do sada smo sklopili suradnje s renomiranim, globalnim tvrtkama kao što su Bloomberg, Interactive Brokers, HYCM i mnoge druge” dodaje Tea Muratović, suosnivačica Seasonaxa. “Dolazak Borisa Nemšića dodatno će unaprijediti tvrtku i ojačati naš tržišni položaj”, kazala je Muratović.

Boris Nemšić ima iza sebe uspješnu karijeru: od 2000. do 2009. je bio glavni izvršni direktor tvrtke Mobilkom Austria AG, potom je prešao u ruski Vimpelcom, a danas uglavnom obnaša funkciju strateškog konzultanta u kompaniji Delta Partners iz Dubaija. Kao prethodni predsjednik Savjetodavnog odbora Infobipa, i kao višestruki investitor u visokotehnološke start-upove, Boris
održava snažne veze sa svijetom poduzetništva.

“Vjerujem da pametne financijske tehnologije mogu značajno doprinijeti kvaliteti i transparentnosti odluka o ulaganjima. Seasonax će sa sigurnošću postati jedan od glavnih partnera od povjerenja kako malim ulagačima tako i institucionalnim platformama i ojačati svoj položaj u financijskom ekosustavu”, objašnjava Nemšić svoje motive pridruživanja Seasonaxu.

Komentirajte prvi

New Report

Close