Bivšoj desnoj ruci Fabrisa Peruška odobren novi angažman

Autor: Tomislav Pili , 29. srpanj 2021. u 11:41
25.04.2018., Zagreb - Konferencija za medije gradonacelnika Zagreba Milana Bandica i izvanrednog povjerenika Agrokora Fabrisa Peruska o postizanju dogovora o nastavku suradnje izmedju Grada Zagreba, Tiska i Agrokora s ciljem stabilizacije poslovanja Tiska i ocuvanja radnih mjesta. Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika, Agrokor d.d. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Irena Weber dobila je odobrenje Hanfe za članicu Uprave Inspire Investmentsa

Irena Weber, bivša izvršna direktorica Fortenova grupe i zamjenica negdašnjeg Vladina izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška, dobila je odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) za članicu Uprave Inspire Investmentsa. Na današnjoj sjednici Hanfa je pozitivno odlučila o zahtjevu tog društva za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima koji je podnijet 17. svibnja. Mandat će joj trajati pet godina.

Podsjetimo, Weber je otišla iz Fortenova grupe u listopadu 2019. nakon što je dvije godine bila angažirana na stabilizaciji poslovanja nekadašnjeg Agrokora. S pozicije izvršne direktorice je opozvana odlukom Upravnog odbora što je tada izazvalo prilično iznenađenje u poslovnim krugovima.

Njezina veza s Inspire Investmentsom službeno počinje ovoga proljeća kada je predložena za članicu Nadzornog odbora Dalekovoda. Kao što je poznato, najveći dioničar te građevinske kompanije sa 60,68 posto dionica je tvrtka Konsolidator koju je osnovao Inspire Investments. Inače, uz Krešimira Kukeca, vlasnik tog društva je i Dinko Novoselec, nekadašnji dugogodišnji čelnik AZ društva za upravljanje mirovinskim fondovima.

Irena Weber se tako opet vraća u svijet financija gdje je provela glavninu svoje karijere. Započela je u investicijskoj banci CAIB, zatim prešla u brokersku kuću To One, a ubrzo odlazi u tadašnju Hypo Alpe Adria banku gdje postaje direktorica korporativnih financija. Iz HAAB-a, odnosno Addika, odlazi 2016. u upravu Kent banke. Na toj je poziciji dočekala i poziv prvog izvanrednog Vladina povjerenika za Agrokor, Ante Ramljaka, čija je bila pomoćnica u CAIB-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close