Atlanticov direktor Igor Babić odlazi u Hamburg

Autor: Eleonora Dukovac , 09. siječanj 2006. u 06:00

Promoviran je u Business Unit Managera robne marke Multipower

Igor Babić, dosadašnji izvršni direktor za upravljanje robnim markama u Diviziji distribucije Atlantic Grupe, promoviran je u Business Unit Managera za robnu marku Multipower. Vodećem timu u sjedištu Divizije Haleko u Hamburgu tako se pridružio jedan od ključnih Atlanticovih kadrova iz Hrvatske.
Uspješnu karijeru u Atlanticu Babić je započeo 1994. godine. Obavljao je mnoge zahtjevne funkcije, od direktora distribucijskog centra, direktora tvrtke Maximus, izvršnog direktora za logistiku i upravljanje robnim markama, pa do nove vrlo izazovne pozicije BU Managera u Diviziji Haleko. Stekao je bogato iskustvo u distribucijskom poslovanju u Hrvatskoj i široj regiji te se stručno usavršavao na međunarodnim poslovnim školama. Aktivno govori engleski i njemački jezik. Babićevu funkciju izvršnog direktora za upravljanje robnim markama preuzeo je Tomislav Matusinović, dosadašnji Atlanticov izvršni direktor za međunarodna tržišta.
Usporedo s menadžerskim pojačanjem iz Hrvatske Atlantic nastavlja s procesom integracije Haleka. Provodi se više projekata za unapređenje poslovanja i usklađivanje sa standardima Atlantic Grupe. S obzirom na to da je Divizija distribucije Atlantic Grupe na tržištima u jugoistočnoj Europi visoko razvila distribucijski know-how, tim hrvatskih stručnjaka pomaže njemačkim kolegama u unapređenju distribucije proizvoda na tamošnjem tržištu. U završnoj je fazi i harmonizacija Halekovih poslovnih procesai. Projekt se sastojao od usklađivanja procesa planiranja prodaje, proizvodnje i nabave, uvođenja metodologije za razvoj novih proizvoda, implementacije međunarodnog standarda International Food Standard (IFS) te optimizacije operacija u proizvodnji, logistici i nabavi.
Atlantic Grupa je vodeći europski proizvođač hrane za sportaše te najveći regionalni proizvođač instant vitaminskih napitaka i proizvoda za osobnu njegu i njegu kože. Ujedno je i vodeći ovlašteni distributer svjetskih premium brendova roba široke potrošnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close