Rasprodano prvih 3000 robota-medvjedića iz Hrvatske

Autor: Bernard Ivezić , 21. siječanj 2014. u 09:35
Josipa Majić i Ana Burica

Potporu za odlazak na sajam potrošačke elektronike CES u Las Vegasu Josipi Majić i Ani Burici dala je Svjetska banka.

Josipa Majić i Ana Burica oduševljene su interesom koji je njihov startup Teddy The Guardian ostvario na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu.

Josipa Majić, suonivačica tog zagrebačkog startupa koji je razvio medvjedića s nizom senzora za praćenje stanja malih pacijenata, kaže da su na CES došle zahvaljujući potpori velikih međunarodnih institucija među kojima je i Svjetska banka. Podsjetimo, one su pobijedile na Venture Out Challengeu u Moldaviji, a koji su organizirale Svjetska banka u okviru programa InfoDev i CRDF Global. "Nakon pobjede na natjecanju u organizaciji Grupe Svjetske banke, CRDF-a i InfoDev-a osvojile smo odlazak na CES i organizatori su odabrali Eureka Park za nas", kaže Josipa Majić.

Dodaje da im je to bilo izuzetno korisno, posebno stoga što su im pomogli njihovi kontakti, mreža mentora kao i savjeti kako se pripremiti za tako važan događaj kao što je CES."Moram priznati da je CES  uz njihovu pomoć prošao fantastično, uz više interesa, kontakata i potencijalno iznimno značajnih suradnji o kojima još uvijek ne možemo govoriti u detalje", kaže Majić.Prema pisanju američkog tiska Majić i Burica već su dobile odobrenje američkog FDA-a za prodaju Teddyja The Guardiana na tom tržištu. Navodno ih je prodano između tri i četiri tisuće komada. U osnovi su zamišljena dva modela- jedan za predviđen za bolnice, a drugi za prodaju na masovnom tržištu.Karen Chupka, viša potpredsjednica udruženja potrošačke elektronike CEA izjavila je na CES-u kako je Teddy The Guardian primjer tehnološkog napretka u zdravstvu.

"S napretkom snažnih novih senzora potrošači imaju priliku mnogo kvalitetnije pratiti svoje zdravstveno stanje i uključiti se dublje u brigu o svom zdravlju", istaknula je Karen Chupka. Podršku zagrebačkom startupu dao je i stariji potrpredsjednik CRDF Globala John Hurley, koji kaže da danas za rješavanje problema ne trebaju samo inovacije već i odlučnost."Teddy the Guardian je primjer inovacije za kakve se zalaže i kakve podupire CRDF Global, jer na inovativan način povezuje djecu, njihove roditelje i pružatelje medicinskih usluga", zaključuje Hurley.

Komentari (2)
Pogledajte sve

bravo cure. ideja ima široko otvorena vrata za komercijalni uspjeh.

Curama ČESTITAM na ideji,
ali malo me tekst zbunjuje,
tam se ništa ne spominje jel tko u hrv bio zainteresiran za

“projekt”

jel tko pomogao curama,
olakotne, otežotne situacije??

ako ko zna malo više nek slobodno napiše.

osobno znam da je dok je medo mali,
to medo sitnog zuba,
ali mogao bi postat i medo krupnog zuba,

zato me baš zanima,
a možda i cure prate tekstove o sebi,
pa nek napišu….

naši vs stranci

New Report

Close