Vježbanje uz programe trenera koji pripremaju najbolje kečere na svijetu

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 24. kolovoz 2017. u 22:01
Mobile Gym tim: Andrej Radinger, Slaven Rađa, Đurđica Sarjanović, Gordon Cindrić, Matija Leskovar, Tino Petrina i Matko Gojanović /Davor Višnjić/PIXSELL

U Mobile Gymu intenzivno rade na proširenju poslovnog modela i pokreću suradnju s teretanama kojima nude mogućnost dodatne zarade.

Domaće tržište aplikacija svakim je danom sve bogatije što će reći da je i poslovnih prilika za visokoobrazovane mlade, barem u tom segmentu, sve više. Takav poduzetnički potencijal nerijetko rezultira i zanimljivim suradnjama kakva je ona zagrebačke tvrtke Mobile Gym i profesionalnog trenera američkih hrvača. Naime, Mogy App naziv je aplikacije koja sofisticiranim algoritmom analize povratnih informacija o korisnikovom vježbanju i korištenjem tih podataka optimizira svakodnevni posao trenera.

Time pomaže u lakšoj i jednostavnijoj personalizaciji programa, sukladno rezultatima i mjerenjima postignutim kod krajnjih korisnika, pojasnili su njeni tvorci iz Mobile Gyma, osnovanog 2015. godine. Aplikacija je dostupna od početka prošle godine, a platforma danas, doznali smo, izgleda gotovo potpuno drugačije od početne varijante. Pokrenut je i Marketplace sustav preko kojeg se mogu kupovati planovi vježbanja te danas Mogy App ima više od 300 korisnika, s tim da brojka iz dana u dan i dalje raste.  "Mogy projekt je pokrenut kako bi optimizirao i pojednostavnio dnevne poslove američkog osobnog trenera Robyja MacIntyrea, poznatog profesionalnog trenera američkih World Wrestling Entertainment (WWE) zvijezda poput Johna Cene i brojnih drugih. 

 

800 videa

koji dolaze uz aplikaciju znatno olakšavaju trening

Jednostavno i intuitivno
Korištenje aplikacije maksimalno je pojednostavljeno i intuitivnije od većine sličnih aplikacija na tržištu. Treneri sami kreiraju vježbe, a aplikacija dolazi s više od 800 videa koje im znatno olakšavaju posao. Nakon što kreiraju trening, njihovi klijenti sve dobiju na svoju mobilnu aplikaciju te, nakon odrađenog treninga, treneru šalju što su napravili", za Poslovni je dnevnik otkrio direktor Mobile Gyma Andrej Radinger. Ostatak tima, podijeljenog u dva glavna dijela, koje nazivaju tehnički i poslovni, čine Matija Leskovar kao vodeći developer, Slaven Rađa na backendu odnosno svemu onome nužnom za funkcioniranje aplikacije, Marko Gojanović na frontendu ili onome što korisnik aplikacije vidi. Tino i Toni Petrina rade na mobilnim aplikacijama, a Gordon Cindrić koji dizajnira sve što treba.

Poslovni tim vodi Hrvoje Sertić kao voditelj razvoja poslovanja, a s njim u timu s i Đurđica Sarjanović zadužena za marketinške aktivnosti, Tomica Cesar za prodaju na domaćem i stranom tržištu i Željka Knezović za praćenje trendova i administrativno vođenje projekta. "S tehničke strane, konstantno se radi na poboljšanju i optimizaciji platforme, koja se isto tako nadograđuje u skladu s poslovnim planovima. Trenutno intenzivno radimo na gamifikaciji, za koju vjerujemo da je izuzetno bitna za poboljšanje platforme i podršku novim poslovnim modelima. Sličnih aplikacija ima dosta, no u tome ne vidimo nikakav problem. Konkurencija je zdrava i ono što Mogy nudi za razliku od ostalih sličnih aplikacija je činjenica da se mogu kupovati programi trenera slavnih kečera, a postoji još nekoliko tehničkih značajki koje su drugačije i naprednije nego kod ostalih aplikacija", dodaje Radinger.

Ova je priča ujedno i projekt sufinanciran sredstvima Europske unije i iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Razdoblje provedbe je godinu dana, a vrijednost projekta je 1,342 milijuna kuna. Financijska održivost poslovanja temelji se na kontinuiranom ulaganju u nadogradnju postojeće aplikacije, kao i na kreiranju poslovne politike i poslovnog modela kako bi tvrtka Mobile Gym bila što konkurentnija na tržištu, pojasnili su u Mobil Gymu. "Trenutno smo vrlo aktivni u dva osnovna segmenta, što je razvoj novih poslovnih modela i poslovanja te daljnji razvoj same platforme.  U poslovnom djelu, intenzivno radimo na proširenju poslovnog modela i pokrećemo suradnju s teretanama, kojima nudimo jedan sasvim drugačiji model od klasične prodaje platforme – zapravo im ne prodajemo ništa nego ulazimo s njima u partnerstvo i omogućujemo im dodatnu zaradu kroz našu platformu. 

Kineziološki fakultet partner
Također pokrećemo 'corporate fitness' poslovni model koji je globalno sve popularniji. Istaknuli bismo još jednu važnu činjenicu, a to je da nam je na projektu partner Kineziološki Fakultet (KIF) što garantira najbolju moguću stručnu podršku koju možemo dobiti na ovim prostorima", ističe Radinger. Navedenim su partnerstvom  više no zadovoljni jer imaju priliku aplikaciju razvijati s, kako kažu, timom vrhunskih stručnjaka. No, to nije jedina suradnja s njima jer je u najavi i inicijativa o kojoj će više riječi biti početkom iduće godine, a na njoj sudjeluje profesorica kineziologije Mirela Šunda.  

"Prepreka uvijek ima, no vjerujem da smo imali sreće što je u svemu s nama i Rob – on s profesionalne strane i naš tim s tehničke strane je zaista odlična kombinacija. Imamo još puno ideja i radimo na tome da proizvod bude što kvalitetniji. Iako smo krenuli kao aplikacija za osobne trenere, s vremenom smo shvatili da čitavu stvar moramo proširiti i na 'obične ljude' i sve skupa je odlično prihvaćeno i na tržištu. Od institucija, moramo spomenuti i izuzetno pozitivno iskustvo u dosadašnjoj suradnji s HAMAG-BICRO-m na nekoliko projekata potpora, gdje su bili vrlo susretljivi, efikasni i od velike pomoći – jedno za nas iznenađujuće pozitivno iskustvo. Također, tu je i suradnja s Razvojnom Agencijom Zagreb, kao i uvjeti koje nam daje Tehnopark na Velesajmu omogućava – sve odreda vrlo pozitivno i usmjereno startupovima i poduzetnicima", ističe Radinger.

Istovremeno upozorava i da, u usporedbi s mnogim drugim EU državama, poduzetnička klima u Hrvatskoj nije baš najpovoljnija. Problem vidi u tome što za poduzetnike i startupe nema dovoljno olakšica i poticaja koji bi ima bitno olakšali prve godine života, dok ne stanu na noge i postanu profitabilni. Od prvog dana, naglašava, susreću se s hrpom nameta i administracije koji su velika prepreka i smetnja, vrlo često nepotrebno i suvišno. "S druge strane, srećom postoje mnoge startup inicijative i događanja, koji su naznaka pozitivnih pomaka, za koje  se ipak nadamo da će biti sve veći", poručio je na kraju.

Komentirajte prvi

New Report

Close