VIDEO: Lea, Nikola i Dominik otkrili su nam kako su se odlučili sami krenuti u biznis

Autor: Marta Duić , 04. svibanj 2021. u 16:20

U drugoj emisiji projekta Poslovni mindset kojim se mlade potiče na poduzetništvo sugovornici su bili mladi upravo mladi koji tu poruku najbolje mogu poslati – novopečeni poduzetnici Lea Kosović, Nikola Vrabec i Dominik Tepeš Rafa. Otkrili su kako su se odlučili na pokretanje biznisa, kako usklađuju poslovne, privatne i studentske obveze te kako bez prakse teorija naučena na fakultetu nije dovoljna za opstanak na sve zahtjevnijem tržištu rada.

Lea Kosović event firmu je osnovala prije tri godine.

“Bila sam okružena poduzetnicima čitav život, i svi su oni sami pokušali stvoriti svoje prilike tako da sam i ja odlučila krenuti tim putem”, objašnjava Kosović te napominje kako je u taj posao krenula još tijekom fakulteta.

Dominik Tepeš Rafa i Nikola Vrabec razvili su projekt, točnije web-shop e-healthy prepoznavši potrebe i probleme tržišta još na početku pandemije.

“Za studente je bitno da tijekom fakulteta dok se još formiraju probaju što više poslova, vide što žele i što ne. Nakon pet godina fakulteta dođeš na tržište rada, ali samo imaš teoriju i tada dok pronađeš nišu i ono čime se želiš baviti proleti još pet godina”, poručuje mladima Vrabec.

Više pogledajte u emisiji.

New Report

Close