U bočicama prodaje svježi lošinjski zrak, tvrdi da pomaže i kod koronavirusa

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2020. u 14:14
Foto: Airbreath-oxy.com

U Hrvatskoj je čist zrak relativno normalna stvar.

Ivan Volarić ljekoviti je lošinjski zrak odlučio upakirati u prikladne bočice te ponuditi svima koji, nažalost, moraju udisati nekvalitetan zrak. Neće to riješiti njihove probleme, dodaje, ali im može barem nakratko olakšati muke, uvjeren je Lošinjanin.

Kako pišu 24 sata, svoju ideju počeo je realizirati 2016. godine, otvorivši obrt Air Rio, u kojem je korak po korak punio bočice lošinjskim zrakom. Prvotna namjera bila je fokusirati se na inozemno tržište Kine i Indije, zemalja koje prednjače po broju smrti vezanih uz zagađeni zrak, tj. gdje proizvod neće biti samo suvenir nego nešto što će ljudima olakšati disanje u svakodnevnom životu.

– Primarni smisao našega komprimiranog zraka nije isključivo pomoć ljudima u područjima onečišćenog zraka, no percepcija i prihvaćanje ovog proizvoda u takvim područjima bitno su drukčiji nego kod nas, gdje, nasreću, nemamo takvih problema. U Hrvatskoj je čist zrak relativno normalna stvar, tako da u biti nismo ni svjesni koliko smo sretni i koliko često tu činjenicu olako shvaćamo – objašnjava vlasnik tvrtke koja se prva u Europi bavi ovim poslom i koja izvozi na tisuće bočica pakiranog zraka, koji se može udisati i preko maske.

– U ovo doba pandemije unošenje dodatnih količina kisika je iznimno korisno što potvrđuje i struka. U vremenima prije pandemije korona virusa taj kisik dobro dođe profesionalnim i rekreativnim sportašima no u današnje vrijeme ima puno veću vrijednost. Oboljeli od COVID-a 19 najčešće imaju respiratorne tegobe, a korištenje ovakve bočice s kisikom može im dati mogućnost da si pomognu u lakšim i blažim oblicima bolesti. Također, oni bolesnici koji će zahtijevati najteži vid liječenja, a to je pomoć respiratora, mogu korištenjem ovako komprimiranog kisika u kućnim uvjetima kupiti dragocjeno vrijeme do dolaska hitne pomoći i do zbrinjavanja u bolnici odnosno respiratornom centru te potencijalno spasiti svoj život – smatra Volarić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zar nije protuzakonito oglašavati proizcide koji nemaju medicinski dokazani ucinak na zdravlje? Prijava DIRHU odmah portalu i ovom “poduzetniku” koji prodaje “maglu”. Pridavat zrak možeš/smiješ kao suvenir pa ako ima ljudi kojima to treba i zele Ok. Ali prodavat zrak kao lijek je nadrilijecnistvo i obmana.

sa srećom samo da nebude jedan probo pa se …..

New Report

Close