Tri stvari koje odmah trebate učiniti kada zeznete na poslu

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2019. u 08:30
Foto: Getty Images

Izgubili ste klijenta, prešli ste krajnji rok za obavljanje zadanog, zaposlili ste krivu osobu…greške se događaju jer i vi ste samo čovjek.

Ali mogli bi postati i nezaposleni čovjek ukoliko odmah ne poduzmete tri važna koraka nakon što ste zeznuli na poslu.

"Postoje tri načina povratka u krug pobjednika", savjetovala je za CNBC dugogodišnja poslovna novinarka i stručnjakinja za karijeru Suzy Welch.

1. Prihvatite odgovornost

Čim počnete okrivljavati nekoga drugog za greške izgledat ćete nisko i obrambeno. Ako ste jedini autor greške, a vjerojatno jeste, morate preuzeti odgovornost pred vašim šefom, kolegama i podređenim djelatnicima. Tako pokazujemo da smo odrasle i zrele osobe. I da se kajemo. Kada to ljudi vide, dati će vam ono što vam je nužno potrebno da krenete dalje, a to je druga šansa.   

2. Razmotrite do kraja vaš propust

Direktor kojeg sam poznavala jednom prilikom nije dobio promaknuće. Potom je došao u ured svog šefa, zatvorio vrata i upitao ga za objašnjenje i analizu svojeg rada koji je do toga doveo. Tako trebate postupiti i vi. Trebate upitati ljude – gdje sam pogriješio, što mogu naučiti iz toga? To će vas pitanje sigurno odvući iz vaše zone udobnosti, ali će pokazati vašoj tvrtki da imate hrabrosti i integriteta da naučite iz svojih grešaka i nikad ih više ne ponovite.

i na kraju:

3. Rebrendirajte se kroz uspjeh

Morate hitno postići uspjeh u idućim zadacima. Ako hitno želite skinuti sa sebe oznaku – gubitnik, nitko to neće napraviti umjesto vas samih. Zato ostvarite poslovnu pobjedu, projekt, inicijativu, zadatak, nešto u čemu možete uspjeti sa svojim sposobnostima. Zgrabite priliku i zakucajte.  

Svatko nekad zabrlja, ali jedna greška ne znači kraj igre, no samo ako vi ne pustite da završi. Ovo su tri načina kako da se vratite u pobjednički krug, zgrabite novu priliku i pojurite dalje u poslovne pobjede.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close