Startup TDA prva je investicijska ‘meta’ Fil Rougea

Autor: Ana Blašković , 23. kolovoz 2019. u 09:00
Stevica Kuharski i direktor TDA Goran Deak

Financijska injekcija u online platformu koja spaja poduzeća i digitalne agencije vrijedna je 8 milijuna kuna.

Fond rizičnog kapitala Fil Rouge Capital pronašao je prvu domaću investicijsku metu u startupu Top Digital.

Riječ je o online platformi koja spaja poduzeća i digitalne agencije diljem svijeta, a financijska injekcija vrijedna je osam milijuna kuna.  Top Digital Agency (TDA) startup je s uredima u Hrvatskoj i Irskoj, a funkcionira poput online stranice za upoznavanje u tri koraka. Kompanije najprije ostave svoj projekt na platformi, u drugom koraku agencije vide projekte i na njih se prijavljuju, te u konačnici kompanije odlučuju hoće li ih kontaktirati za daljnje progovore. Tijekom procesa omogućuje potencijalnim partnerima da se upoznaju neovisno o tome gdje se nalaze u svijetu. 

"Iznimno smo ponosni što je Stevica (Kuharski, iz Fil Rougea, op.a.) i cijeli Fil Rouge tim prepoznao potencijal TDA te smo veoma uzbuđeni biti prva investicija. Veselimo se suradnji jer su mentalitet i pristup nešto što smo mi poprilično dugo tražili u investitoru. Sretni smo i zbog činjenice da nam ova investicija daje financijsku sigurnost za naredni period tako da se možemo u potpunosti posvetiti onom što nam najbolje ide, rastu naše tvrtke", kaže osnivač i direktor TDA Goran Deak.

Premda napominje da je put do investicije bio dugotrajan zaključuje da se dogodila u pravo vrijeme. Od listopada 2018. tvrtka je prikupila više od 4000 agencijskih korisnika iz više od 110 zemalja svijeta. "Sretni smo što vidimo rezultate našeg dugogodišnjeg rada te konkretan preokret s našom prvom investicijom u Hrvatskoj. U Goranu i njegovom timu vidimo potencijal kojim mogu poremetiti tržište, a to je jedno od glavnih kriterija prilikom ulaganja" kaže Stevica Kuharski, čelnik Fil Rougea.

Spomenuti fond je javno-privatni projekt u kojem je glavninu novca (32,5 milijuna eura) uložio Europski investicijski fond (EIF-a) koji je za upravitelja u travnju odabrao ekipu Fil Rougea. Upravitelj je bio dužan osigurati najmanje sedam milijuna eura dodatnog kapitala, uključujući i vlastiti novac.  Projekt je zamišljen na dva stupa; inkubatoru i akceleratoru poduzetničkih ideja te fondu rizičnog kapitala vrijednom 33 milijuna eura koji će poduprijeti 44 ulagačke prilike u iznosima od 250.000 do najviše dva milijuna eura. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ma glavno da se vrti….

opet se novac Europske Unije kod nas troši besmisleno. ovo je ideja od prekjučer ali informacije do nas tradicionalno sporo dolaze. Imamo fetiš na digitalne agencije koje su kao besmisleni posrednici vani out već davno. Svaka šušau digitalnoj ageciji kao nešto prodaje i posreduje

Stevica Kuharski je izjmio poštu 400 godina prekasno. Sada je on prepoznao ideju koja je bila zanimljiva 2000-te (pogledati npr Credit Suiss First Boston ili Goldman Sachs izvjesca o business modelima buducnosti…koji se nisu dogodili to znamo danas osim Stevice i FilRougea). Uglavnom nonsens ulaganje nonsens investirora. Utjesna je cinjenica da trose novac RH a ne svoj.

New Report

Close