South Central Ventures uložio je u hrvatsko-britansku tvrtku Homible

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2018. u 10:14
FOTO: Press

Prop-tech tvrtka Homible zatvorila je seed investiciju od strane South Central Venturesa kako bi kreirala digitalnu verziju upravljanja nekretninama. Homible trenutačno radi na zapošljavanju vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske koji će im pomoći u ostvarenju vizije.

Hrvatsko-britanski startup Homible dobio je seed investiciju od South Central Venturesa i „ulagača anđela“. Ulaganje će pomoći hrvatsko-britanskom startupu u rastu broja korisnika u UK i uvođenju upravljanja nekretninama u digitalnu eru.

Homible surađuje s inovativnim prop-tech tvrtkama, s kojima radi na izgradnji holističkog pristupa u kojem korisnici upravljaju svim nekretninama pod jednim krovom. Riječ je o jednostavnoj simulaciji naših stvarnih domova u kojima u isto vrijeme upravljamo brojnim različitim uslugama. Simulirajući svoje domove u online okruženju stvaramo početni potencijal za kreiranje digitalne verzije kompletnog upravljanja nekretninama. Time reduciramo probleme kako bismo kreirali transparentnu zajednicu orijentiranu na korisnika.

Homible će pomoći vlasnicima nekretnina u smanjenju vremena koje provode u upravljanju i brizi o administrativnim poslovima vezanima za kućanstvo. Koristeći se Homibleovom platformom moguće je plaćati, upravljati i administrirati raznim uslugama poput električne energije, grijanja, osiguranja, broadband interneta, troškova vezanih za mobilne telefone, vozila, kućne ljubimce itd. Sve je to dio mnogo većeg master plana za stvaranje nove ere upravljanja nekretninama. Homible je već aktivan na britanskom tržištu, s velikom i rastućom korisničkom bazom i zajednicom nekretnina.

Homibleova priča počela je prije više od godinu dana u Splitu, kada su Stephen Geran (CEO), Josip Medić (CTO) i Josip Bojčić osnovali tvrtku s jasnim ciljem pomaganja vlasnicima, najmoprimcima i najmodavcima u boljem upravljanju nekretninama. Integriranjem već postojećih i brojnih inovativnih rješenja, kreirali su jedinstveno iskustvo (poput Facebooka za nekretnine) i pustili ga u rad početkom 2018. Stephen Geran prije osnivanja Homiblea prvo je služio kao inženjer u Britanskoj kraljevskoj ratnoj mornarici, a potom vodio uspješnu e-commerce tvrtku. Stephen je, upravljajući obiteljskom tvrtkom i nekretninama, na vlastitoj koži osjetio probleme tržišta nekretnina te odlučio nešto poduzeti u vezi s njima. Josip Medić (CTO) radio je na uspješnom startupu WHERE, prije nego što je PayPal proveo akviziciju. Nakon toga, a prije osnivanja Homiblea, radio je za PayPal, Reversing Labs, Fotoln i Oradian. Josip Bojčić je prije osnivanja Homiblea radio na visokim pozicijama u Extension Engineu i HR Cloudu. Također je i aktivan freelancer u Toptalu.

Homible trenutačno radi na zapošljavanju vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske koji će im pomoći u ostvarenju vizije.

„Izvrsno je što smo u ovako ranoj fazi razvoja dobili potporu South Central Venturesa, koja će nam pomoći u postavljanju temelja naše velike vizije za tržište nekretnina. Kratkoročno, ulaganje ćemo iskoristiti za izgradnju svojeg tima i marketinške aktivnosti s ciljem privlačenja ranih korisnika‟, izjavio je Stephen Geran, CEO i suosnivač Homiblea.

Cilj ulaganja South Central Venturesa i „ulagača anđela‟ u iznosu od 120 tisuća britanskih funti jest pomoći Homibleu u izgradnji tima u Hrvatskoj i pozicioniranju njihova rješenja kao „go to‟ servisa za upravljanje nekretninama u Velikoj Britaniji.

„Izuzetno smo uzbuđeni jer podupiremo ovaj predan tim iskusnih poduzetnika na njihovom novom pothvatu. Ne namjeravaju ponovno otkriti kotač, već razviti uslugu koja će olakšati svakodnevni život. Veselim se početi koristiti Homible i siguran sam da se i drugi ljudi vesele.‟ – izjavio je Jure Mikuž,Managing Partner u South Central Venturesu.

S uredima u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, South Central Ventures (SCV), kroz Entreprise Innovation Fund (ENIF), je fokusiran na tehnološka poduzeća na zapadnom Balkanu.

Fond od preko 40 milijuna eura je primarno posvećen investicijama u rane faze poduzeća te investicijama za rast poduzeća. Unutar dijela fonda za investicije u „seed“ fazi, 1,5 milijuna eura je namijenjeno za ulaganje do 100.000 eura po poduzeću. Većina fonda je namijenjena investicijama u rane faze poduzeća te u investicije za rast, do 3 milijuna eura po poduzeću. Ova ulaganja imaju cilj pokrenuti međunarodno širenje poslovanja i rast najznačajnijih tehnoloških startupa koji mogu pokazati rezultate te dokazati svoj potencijal „da postanu veliki“.

SCV ima za cilj podržavati startup sustav u regiji i pomoći osnivačima koji se usude povesti svoje poslovanje prema globalnim tržištima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close