Singl Slovence vodi na radionice, putovanja…

Autor: Darko Bičak , 31. srpanj 2014. u 22:01
Nina Slapnik prije četiri godine ušla je u poduzetničke vode

Nije riječ o posredovanju za ženidbu/udaju već o povećanju kvalitete društvenog života samaca.

Suvremeno je društvo sve više individualističko, brakova je sve manje. Prema statistikama u susjednoj Sloveniji, na 100 odraslih Slovenaca samo njih 46 je u braku, 39 je samaca, osam udovica i sedam razvedenih. Slično je i u Hrvatskoj. Mađu onima koji su u tim brojkama prepoznali priliku za ozbiljan biznis mlada je Slovenka Nina Slapnik, koja je pokrenula agenciju za organiziranje aktivnosti samaca.

Poslovna prilika
Kako odmah objašnjava, nije riječ o posredovanju za ženidbu/udaju već o povećanju kvalitete društvenog života samaca. Dosad su stekli 10.000 članova koji su u događanjima uživo mogli, naravno, upoznati nekog zanimljivog, ali prije svega naučiti nešto o zabavnijem i kvalitetnijem životu drugih samaca. "Sada imamo više od 570 parova i iako nije mnogo, već osam obitelji koje su stvorene preko nas", kaže nam simpatična slovenska poduzetnica.Agencija "Dogodki za samske" startala je prije četiri godine, kad je ta diplomirana komunikologinja dala otkaz u tvrtki u kojoj je dotad radila. "U početku je bilo teško jer Ljubljana nije New York. Ovo je mala zemlja i ljudi su dosta konzervativni prema novim izazovima.

Sva događanja organizirala sam sama, pa je ponekad bilo teško sve stići. Bilo je slučajeva da smo morali i otkazati događanja zbog malog broja prijavljenih", objašnjava Nina Slapnik.  Počeli su s organizacijom kuharskih radionica za samce, a nakon toga je ubrzo slijedila nadogradnja plesim i kazališnim događanjima, psihološkim radionicama, kuglanjem, putovanjima i vikend izletima. Ako ima interesa, organiziraju i događanja poput raftinga ili izleta u planine. 

Ponuda za svačiji džep
U posljednje su vrijeme najpopularnija zajednička putovanja, kaže Nina Slapnik navodeći kako je važno da se cijelo vrijeme nešto događa. Većina programa održava se u Ljubljani, što je i logično jer je riječ o najvećem slovenskom gradu. Organizirali su događanja i u Mariboru, Kopru i Celju, ali kako objašnjava slovenska poduzetnica, u tim gradovima je bilo teže organizirati evente. Bilo bi puno lakše kad bi agencija imala više zaposlenih jer je često teško sve na vrijeme organizirati. Stoga se u agenciji "Dogodki za samske" snalaze i na način da im pomažu animatori na priredbama, a stalno surađuju s turističkim agencijama. Uglavnom organiziraju europska putovanja, no nakon što su njihovi klijenti iskazali takav interes, dva su puta bili na Baliju u Indoneziji.Trenutačno je na njihovoj internetskoj stranici istaknuta ponuda za kolovoz koja uključuje vikend na Soči za 157 eura po osobi ili sedmodnevno putovanje u Grčku za 495 eura. Za one skrominijih apetita i novčanika tu su raznovrsni plesni tečajevi već po 20 eura, večera za upoznavanje po brojnim slovenskim gradovima za 30 eura ili pak druženje na odbojci na pijesku za 15 eura…

Komentirajte prvi

New Report

Close