Preko Fejsa traži suosnivača startupa, u tri dana javilo mu se 40 kandidata

Autor: Bernard Ivezić , 26. kolovoz 2014. u 22:01
Mate Rimac financirat će prvu fazu razvoja startupa, a ostatak skupiti crowd-fundingom/D. Plukavec/PIXSELL

Rimac o novom startupu kaže tek da je riječ o uređaju iz segmenta potrošačke elektronike.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

Dok je u Hrvatskoj već nekoliko godina uobičajeno tražiti menadžere i direktore oglasima preko interneta, izumitelj najbržega električnog automobila na svijetu Mate Rimac prvi je kod nas javno, i to putem Facebooka, odlučio potražiti suosnivača i voditelja svojega novog startupa.

Rimac kaže da je jako zadovoljan odzivom. "U tri dana javilo mi se gotovo 40 kandidata od kojih polovica zadovoljava kriterije tako da prve razgovore s njima planiram već ovaj tjedan", kaže Rimac.Objašnjava da će novi startup razvijati i prodavati novi proizvod u području potrošačke elektronike, što može značiti sve od računala do stroja za pranje rublja. Ističe da zasad ne želi precizirati o čemu je riječ. "Mogu reći tek da jeposrijedi ideja mog prijatelja, cijena proizvoda u maloprodaji bi bila niža od 100 dolara i namijenjen je svjetskom tržištu", pojašnjava Rimac.Navodi da će on financirati prvu fazu razvoja startupa, odnosno izradu koncepta, dok je plan preostala sredstva skupiti crowdfundingom.

Uz to, nekoliko njegovih inženjera spremno je sudjelovati u projektu, a svi bi, jednako kao i budući suosnivač, dobili vlasnički udio u startupu. Ivo Špigel, suonivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva kaže da je u startup zajednici u inozemstvu uobičajeno tražiti suonivače preko interneta s obzirom  na to da je teško ekonomistu naći programera i obrnuto. "U Hrvatskoj to nije uobičajeno jer se takvi ljudi obično traže u krugu prijatelja i poznanika, ali i kod nas ti novi trendovi polako dolaze", kaže Špigel.Hermes Arriaga, voditelj zagrebačkog The Inkubatora, kaže da je Rimac postao javna osoba, što mu je omogućilo da izravno komunicira s potencijalnim suosnivačima."Odličan potez, vjerujem da je to budući standard u biznisu u Hrvatskoj, jer poduzetnici traže prave partnere, a ti nerijetko nisu u krugu njihovih prijatelja već u krugu njihovih posjetitelja na društvenim mrežama", zaključuje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

@zagreboris, očito ne znaš kako firme nastaju, a ironično je to da ovakav ignorantski post ostavljaš na poslovnom portalu.

da nije tužno, bilo bi smiješno. rimac nudi neplaćeni posao u nepostojećoj firmi, koja će uskoro vrijediti “sedmerocifreni iznos u €”… jer on, eto, nema vremena uzeti te milijune. jer je jako zauzet izradom el. auta, el. bicikla i el. broda. kojih je u proteklih 5 godina proizveo ravno: JEDAN komad auta, JEDAN komad bicikla i NULA komada brodova. i kojih je prodao ravno NULA komada. stvarno fascinantne reference za budući posao. na osnovu kojih će on davati svoje stručne savjete…i to na pladnju… baš slatko.

New Report

Close