Ovo su razlozi zbog kojih se ne bi smjeli sramiti svojih dugova

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2016. u 11:45
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Ako se i vi nalazite među onima koji duguju, znajte da postoje razlozi zbog kojih se ne bi trebali sramiti svojih dugova.

Prema podacima Fine, zbog neizvršenih osnova za plaćanje krajem veljače je u blokadi bilo 327.616 građana s više od 37,3 milijarde kuna dugovanja. S obzirom na ukupni broj stanovnika, Finina statistika pokazuje da je trenutno u blokadi 7,65 posto građana Hrvatske.

Ako se i vi nalazite među onima koji duguju, znajte da postoje razlozi zbog kojih se ne bi trebali sramiti svojih dugova. Ovo su, prema pisanju Aol-a, neki od njih:

1. Niste jedini
Ljudi će često reći koliko su na nešto potrošili, ali vrlo rijetko koliko duguju. Statistike pokazuju da je veliki broj populacije u dugovima, stoga znajte da niste jedini.

2. Nije u potpunosti vaša krivica
Biti u dugovima jest djelomice vaša odgovornost, ali razlozi leže i u drugim okolnostima. Zbog toga je važno da se ne opsjedate krivnjom nego krenete naprijed.

3. Sram će pogoršati vašu situaciju
Najvažnije se suočiti se sa problemom i krenuti u rješavanje situacije, a osjećaj srama mogao bi pogoršati vaše stanje jer će vas natjerati da se sakrivate od problema. 

4. Napravite strategiju
Kada ste prevladali sve emocionalne teškoće, vrijeme je da napravite plan izlaska iz dugova. Najvažnije je čvrsto se držati tog plana, naročito zbog financijskog aspekta.

5. Dug je privremen
Postoji stara izreka "za sve postoji rješenje". Tako je i sa vašim dugovanjem – radi se o nečemu što će jednog dana proći, s toga upotrijebite svu energiju ka tom cilju.

Komentirajte prvi

New Report

Close