Oradian u godinu dana udvostručio broj zaposlenika na 100

Autor: Bernard Ivezić , 14. svibanj 2018. u 22:01
Do kraja godine planiraju mjesečno zapošljavati po 10 novih zaposlenika

Do kraja 2018. moguće 170 ljudi.

Oradian je službeno postao prvi hrvatski startup koji se iz faze inicijalnog rasta transformirao u "scale-up", odnosno najveću novu fintech tvrtku u Hrvatskoj po broju zaposlenih.

Oradian, začet prije šest godina, a koji je javno počeo djelovati prije četiri i zatim prije dvije godine, prema Forbesu, postao jedan od pet najboljih fintech startupa u Europi, ove je godine narastao na sto zaposlenih. Antonio Šeparović, suosnivač i izvršni direktor navodi da su značajno ubrzali rast broja zaposlenih.

Oradian je, uz Šeparovića, inicijalno imao još tri osnivača: Nigerijca Onyeka Adibelija, Nijemca Juliana Oehrleina i Amerikanca Andrewa Mainharta.

 

1 milijun

krajnjih korisnika brojka je koju je Oradian premašio lani

"Od lipnja 2017. do svibnja 2018. godine broj zaposlenika udvostručio nam se s 50 na 100 od čega 60 zaposlenika radi u sjedištu kompanije u Zagrebu, a preostalih 40 na tržištima gdje su nam korisnici", kaže Šeparović. Hrvatski fintech scale-up posluje u osam država jugoistočne Azije i Afrike. Započeo je s radom u Nigeriji ponudivši mikrofinancijskim institucijama softversko rješenje za vođenje posla u cloudu za jedan euro po korisniku godišnje.

U dvije godine Oradian je premašio 400 tisuća krajnjih korisnika, korisnika 200 mikrofinancijskih institucija. U međuvremenu se Oradian proširio i na Južnoafričku republiku, Ganu i Filipine. Lani je premašio brojku od milijun krajnjih korisnika te da sad cilja na 100 milijuna.

Šeparović kaže da im snažnu podršku daju investitori. "Do kraja godine, zahvaljujući tome, planiramo mjesečno zapošljavati po 10 novih zaposlenika u svojim uredima u Zagrebu, Manili i Lagosu", zaključuje Šeparović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close