Novac energetskim startupima

Autor: Darko Bičak , 21. siječanj 2019. u 22:00
Climate-KIC Accelerator prijave startupova primat će do 27. siječnja/FOTOLIA

Ulozi do 50 tisuća eura.

Climate-KIC Accelerator europskog Instituta za inovacije i tehnologije najveći je akceleratorski program EU-a usmjeren na utjecaj klime komercijalizacijom čiste tehnologije, a od sada se nalazi i u Hrvatskoj.

Prijave zainteresiranih startupova traju do 27. siječnja, a kako pojašnjavaju u Climate-KIC-u, program akceleratora namijenjen  je startupovima u ranoj fazi.

Projekt je usredotočen na privlačenje startupova spremnih za svoje prve investitore i klijente i pomaže im da razviju svoje poslovanje. Program se provodi od travnja do rujna 2019. u Zagrebu, a nudi intenzivan trening, edukaciju, vođenje i financijsku podršku u iznosu od 10.000 do 50.000 eura, bez uzimanja udjela.

Isto tako, nudi se pristup međunarodnoj EIT Climate-KIC mreži partnera koji mogu pomoći u plasiranju na tržište ili pilotiranju ideje diljem Europe. Tu je i intenzivna suradnja i učenje od najuspješnijih kolega koji su već prošli program akceleratora i uspješno razvili svoje ideje.

EIT Climate-KIC je najveća mreža javno-privatnog partnerstva s više od 300 organizacija – sveučilišta, istraživačkih instituta, gradova, regija, tvrtki, nevladinih i drugih organizacija koje rade na inovativnim rješenjima kako bi se smanjile emisije  ugljika.

EIT Climate-KIC HUB Hrvatska je pak konzorcij kojega čini osam organizacija: ZIC Zagreb, REGEA, Sveučilište u Zagrebu,  Geotehnički fakultet Varaždin, Terra Hub, Zelena energetska zadruga, Mreža znanja i Impact Hub Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close