Doskočili zagađenju zraka: Radi se o inovativnom, ali prirodnom rješenju

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2020. u 11:12
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

London teži k tome da svede zagađenje na krajnji minimum.

Od restorana koji teže ka nultom otpadu, solarnih panela pa sve do novih održivih metoda, piše portal Buka.

Ovaj grad želi pobijediti u borbi za zdravo životno okruženje, jer se kao i velika većina velikih gradova bori sa sve većim zagađenjem zraka. 

Najnoviji u nizu ekoloških poduhvata je drveće koje apsorbira 275 puta više zagađenja nego prirodno drveće. Informacije su to portala Secret London, a navodi se kako trenutno u Londonu postoje takva tri. Riječ je o mahovini koja upija štetne materije. 

Osim toga, ova stabla imaju svoje sisteme za navodnjavanje i za prikupljanje podataka iz okolice koji se kasnije mogu koristiti za borbu protiv zagađenja.

S obzirom na to da pojedinačno svako stablo s mahovinom apsorbira 275 puta više štetnih tvari nego prirodno, jasno je zašto se ovaj poduhvat čini vrlo efikasnim sredstvom protiv zagađenja zraka. 

Osim toga, mahovina može upiti i veliku količinu vlage i hladiti zrak, navodi se na navedenom portalu. 

Rješenje je moguće primijeniti i u interijerima. S obzirom na to da je većina poslovnih prostora izložena djelovanju centalnih sistema grijanja ili hlađenja i strujanja zraka, ova ideja je vrlo korisna za sve one koji bi svoje radno okruženje željeli učiniti zdravijim.

Komentirajte prvi

New Report

Close