Konferencija svijetlih primjera za startupe i gospodarstvo!

Autor: Objava za medije , 12. svibanj 2014. u 16:45
Press foto

Poslovna konferencija “START – UP CROATIA” će polaznicima ponuditi mogućnost da upoznaju lidere svijeta tehnologije, inovacija i investicija.

22. svibnja u Kongresnom centu Centru Expo XXI (Hypo), u organizaciji ICPE – Internacionalnog centra za profesionalnu edukaciju, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, te pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva gospodarstva, a uz generalno sponzorstvo PBZ Sinergije, održat će se poslovna konferencija "START – UP CROATIA", koja će polaznicima ponuditi mogućnost da upoznaju lidere svijeta tehnologije, inovacija i investicija, te od njih saznaju kako dramatično unaprijediti svoje poslovne rezultate

Glavni cilj ove konferencije je pružiti polaznicima primjere o tome kako razviti dinamičnu, inovativnu, poduzetničku organizacijsku kulturu i "start up" mentalitet unutar velikih, srednjih i malih poslovnih sustava, te kako unaprijediti poslovanje, povećati profitabilnost i konkurentnost. Cilj je također prezentirati polaznicima modele nacionalnih ekonomija koje su svojim inovativnim pristupom  i "start up" mentalitetom osigurale dugoročni poslovni uspjeh i rast te su dobar  uzor Hrvatskoj za razvoj nacionalne ekonomije, kao i pojedinih gradova i županija.  

ICPE je već dovodio u  Hrvatsku vodeće svjetske predavače poput Jacka Welcha, Toma Petersa, Roberta Kaplana, a na ovoj konferenciji okuplja niz uglednih govornika i gostiju. Pozdravne govore na konferenciji održat će predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović te gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić. Oliver Rothschild, investitor, podupiratelj i savjetnik s portfeljem  u brojnim industrijama i dijelovima svijeta, govorit će o svom pogledu na inovacije, poduzetništvo i dostupnost kapitala. Saul Singer, autor bestsellera  “Start up Nacija: Priča o izraelskom ekonomskom čudu”, će na primjeru izrazito uspješne i  dinamične izraelske ekonomije  prezentirati kako se  Start-Up pristupom na razini kompanija, gradova i cijelih država, može graditi svjetska konkurentnost.

Na konferenciji će biti prisutni predstavnici tzv. Venture capital fondova u vrijednosti od gotovo 2 mlrd. USD. Tako će primjerice Herman Hintzen (HENQ VC) iz Amsterdama govoriti o Startupima kao pokretačkoj snagi nove europske ekonomije. Sarah Kunst (investitor u maloprodajne inovacije i medije sljedeće generacije) dolazi iz New Yorka i govorit će o trendovima i tehnologijama koji će definirati nadolazeće europsko desetljeće. Mike Reiner, suosnivač i direktor Startup Wise Guys akceleratora, će održati predavanje o poduzetničkim akceleratorima i izgradnji startup ekosistema, a Darko Dujić (voditelj upravljanja učinkom za Google Adriatic regiju) će podijeliti s polaznicima svoju viziju o tome kako tehnologija mijenja navike potrošača.

U moderiranom razgovoru (od strane Velimira Sriće), vlasnik Orbico Grupe, Branko Roglić će opisati svoj put “Od Start Up-a do Orbico grupe“. Na konferenciji će biti prezentirani i primjeri inovativnih i inspirativnih projekata te uspješnih startup tvrtki kao što su Monolith (hrvatski Start Up kojeg je Microsoft proglasio za najperspektivnijim u 2013-oj godini), Ultra Europe (Festival elektronske glazbe koji je oživio turističku ponudu grada Splita), Rimac Automobili i KHL Medveščak.

Vise informacija o konferenciji možete pronaći na www.startupcroatia.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close