Kako udvostručiti primanja u manje od godinu dana

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2015. u 11:37
Foto: Thinkstock

Postoje vrlo praktična rješenja kojima to zaista možete učiniti.

Iako se mnogima drastično povećanje primanja čini kao nemoguća misija, postoje vrlo praktična rješenja kojima to zaista možete učiniti.

Ono što je najvažnije (kao i uvijek) je krenuti u akciju, a Business Insider je objavio što trebate promijeniti kako bi došli do većih primanja.

Otkrijte u čemu ste dobri i izvucite najviše iz toga
Svatko u sebi nosi (skriveni) talent, ali ako ne dođe do izražaja, praktički kao da ga nemate. Stoga je vrlo važno otkriti koja je to vještina koja vas izdvaja od drugih, i nakon toga igrati što više upravo na tu kartu.

Preuzimanje inicijative
Treba izići izvan okvira posla koji radite – preuzmite druge projekte i pokažite se u najboljem svjetlu. Na taj način pokazat ćete okolini, a i sebi da da imate ambiciju da pomognete tvrtki ma bilo koji način.

Razgovori za posao
Čak i ako ste zaposleni, preporučuje se da jednom godišnje imate razgovore za posao. Tako će biti upoznati sa tržištem rada, primanjima, ali i novim radnim mjestima unutar ili izvan tvrtke u kojoj radite.

Proširite znanje
U svakoj profesiji, uvijek se može naučiti nešto novo. No, vi možete upisati i tečajeve na druge "teme" koje vas zanimaju, ili pak ojačati trenutno znanje sa novim sadržajima. Tako ćete postati još veći profesionalac.

Pomognite drugima da zarađuju
Ljudi su u biznisu kako bi zaradili novac, a tvrtke egzistiraju kako bi profitirale. To je taj "začarani krug" u kojem jedni drugima pomažu kako bi što više zaradili. Važno je da i vi budete dio tog lanca.

Pokrenite vlastiti posao
Postoji li područje u kojem ste talentirani, vrijeme je da pokrenete vlastiti posao. Uz stalan posao, pokretanje vlastitog biznisa može vam biti vrlo unosan "hobi".

Mijenjajte poslove
Bitno je da tražite okruženje u kojem možete napredovati. Ponekad možda zbog boljeg posla valja promijeniti i mjesto stanovanja, ali ako se dugoročno isplati, zašto ne probati?

Komentari (1)
Pogledajte sve

presavijte novac i vratite ga nazad u džep

New Report

Close