Japansko prijevozno sredstvo budućnosti stane u ruksak

Autor: Marta Duić , 29. ožujak 2016. u 16:10
Inovatori vjeruju da će ovo prijevozno sredstvo svojom jednostavnošću privući korisnike svih dobnih skupina, Foto: PD

WalkCar podnosi težinu od 120 kilograma, a bez punjenja može prijeći 12 km.

Ako ste se zasitili pješačenja, a moderna prijevozna rješenje poput električnog skateboarda ili Segwaya nisu za vas, iz Japana stiže jedinstveno rješenje koje će oduševiti kupce iz cijelog svijeta. Naime, japanski inženjeri i inovatori iz kompanije Cocoa Motors izradili su WalkCar.

Ovo prijevozno sredstvo može postići brzinu do gotovo deset kilometara na sat, a teži oko tri kilograma. Iako WalkCar izgledom podsjeća na tipični laptop i napravljen je od aluminija, ima četiri sitna kotača i može podnijeti težinu do čak 120 kilograma. Njime se upravlja laganim njihanjem tijela, za promjenu smjera korisnik jednostavno prebacuje svoju težinu na drugu stranu WalkCara.

Nakon što “vozač” stane na njega, WalkCar se automatski pokreće, ubrzavanje i kočenje također se uključuje automatski, kao što se silaskom s njega zaustavlja.

WalkCar ima u sebi ugrađene baterije koje se za tri sata napune putem USB-a, a voziti se bez dodatnog punjenja baterija možete čak 12 kilometara.

Najvažnija prednost koju ističu inovatori koji su osmislili ovo prijevozno sredstvo je ta što uz njega ne morate brinuti o parkiranju, naime WalkCar je napravljen tako da ga možete jednostavno nositi u torbi. Kako kaže Kuniako Saito, autor WalkCara, dovoljno je malen da stane u ruksak, a iako izgledom više sliči skateboardu nego automobilu, inovatori vjeruju da će ovo prijevozno sredstvo svojom jednostavnošću privući korisnike svih dobnih skupina. Kako tvrdi Satio, WalkCar je u potpunosti novi proizvod na kojem je radio kontinuirano sa svojim timom sa željom da cijelom svijetu pokažu koliko Japan može biti inovativan.

Konačna cijena ovog futurističkog skateboarda biti će oko 100.000 japanskih jena, odnosno oko 800 američkih dolara, a prve dostave WalkCara očekuju se ovog proljeća. v

Komentirajte prvi

New Report

Close