Iz Varaždina preselio u Kanadu sa 20 dolara, danas njegova “Herjavec Group” bilježi stotine milijuna dolara zarade

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2016. u 12:19
Foto: YouTube

Od tvrtke s tri zaposlena Herjavec Group dogurala je do 150 zaposlenih.

Robert Herjavec rođen je u Varaždinu, a vrlo rano, još kao dijete u dobi od osam godina, s roditeljima se odselio u Kanadu. I to bez ičega. Sve u njihovu koferu, govorio je, vrijedilo je samo 20 dolara.

Diplomirao je englesku književnost i po­li­tič­ke znanosti na Sveučilištu u Torontu, a svoju karijeru počeo iza kamere te je kao terenski producent radio i na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu za privatnu kanadsku televiziju Global. No, između snimanja tražio je još posla pa se javio i na oglas kompanije Logiquest koja radi za IBM. Budući da nije bio kvalificiran, ponudio se da će raditi besplatno šest mjeseci. Oni su to prihvatili, a Robert je preživljavao konobareći.

Kako piše Jutarnji list, do 1990. napredovao je do direktorske pozicije, no nakon otkaza osniva svoju prvu tvrtku, BRAK Systems. Tu je tvrtku prodao telekomunikacijskom gigantu AT&T za 100 milijuna dolara, a 2003. godine se vratio biznisu i osnovao Herjavec Group.

Od tvrtke s tri zaposlena Herjavec Group dogurala je do 150 zaposlenih ostvarujući prodajne rezultate koji se mjere u stotinama milijuna dolara.

Herjavec je, dodajmo, napisao tri knjige o poslovnom uspjehu: “Kako uspjeti u poslu i u životu” 2010. godine, “Volja za pobjedom” 2013. godine, a najnoviju je objavio u ožujku ove godine pod nazivom: “Ne morate biti morski pas: Stvaranje vlastitog uspjeha”.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jel to promiđbeni oglas da se potakne iseljavanje iz Hrvatske ?

Pišite malo o onima koji su se vratili iz Kanade bez dolara , o onima koji se nemogu vratiti jer nemaju ni za kartu za povratak…..

New Report

Close