Inovativna platforma za optimizaciju troškova i brži pristup informacijama

Autor: Marta Duić , 15. listopad 2015. u 22:01
Jurica Mlakar, voditelj projekta ističe da će se njihov sustav moći koristiti za monetizaciju poslovanja, mobilnih aplikacija i web mjesta

U razvoju su dvije korisničke aplikacije; jedna za poslovne, a druga za krajnje korisnike, a benefiti će biti obostrani.

Nedavno diplomirani magistri informatike Jurica Mlakar, Matej Bašić, Karlo Pocrnić prijavili su se projektom AskBiz na natječaj Poslovnog dnevnika Hrvatska pamet Hrvatskoj. AskBiz je informacijski poslovni sustav koji podržava poslovne procese poput interakcije između poslovnih i krajnjih korisnika, promocije i prodaje.

"Na ideju smo došli iz osobnog iskustva kupovine preko interneta, promotivnih 'pokušaja' brendova da nam se predstave kroz razne načine oglašavanja i analizom postojećih sustava za kreiranje takvog sadržaja", izjavio je Mlakar, jedan od inovatora. Kako je tržište zasićeno klasičnim oblicima i mjestima za internet kupovinu, tradicionalnim oglašavanjem kroz oglasna mjesta na web stranicama i unutar mobilnih aplikacija, odlučili su pronaći rješenje koje bi više zadovoljilo potrebe krajnjih i poslovnih korisnika. Kod poslovnih korisnika to je optimizacija procesa i troškova te ciljano oglašavanje, dok je kod krajnjih korisnika to brži pristup željenim informacijama, lakša interakcija te ciljana ponuda prema raznim trenutnim obilježjima i preferencijama.

Glavni je cilj poslovnog pothvata AskBiz razviti sustav, koji će predstavljati temelj za buduće poslovanje, kako našeg, tako i poduzeća naših klijenata, koji će se moći koristiti za monetizaciju svojeg poslovanja, mobilnih aplikacija i web mjesta. Krajnjim korisnicima se s druge strane otvaraju novi kanali interakcije s poslovnim subjektima, što uvelike pospješuje korisnički doživljaj. "Što se tiče konkurencije, ona je prisutna. Svaki alternativni kanal komunikacije, promocije i prodaje nama je konkurencija. To uključuje web mjesta za online kupovinu, online oglašivače i ostale. Jedina je razlika što, preko AskBiza, problemu pristupate na drugačiji način", dodao je Mlakar. Naime, sustav će s jedne strane biti distribuiran kao platforma koju će na vrlo jednostavan način moći koristiti poslovni korisnici za svoje poslovne aktivnosti. Koristit će jednu vrstu CMS sustava za stvaranje sadržaja, odnosno komunikaciju, promociju i prodaju, dok će se distribucija sadržaja vršiti kroz niz mobilnih aplikacija za krajnje korisnike.

Ovakvim pristupom, sadržaj neće predstavljati opterećenje, već dodanu vrijednost za krajnje korisnike, jer će poslovne aktivnosti imati aktivnu ulogu. U razvoju su dvije korisničke aplikacije. Prva aplikacija namijenjena je krajnjim korisnicima, kao asistent u kupnji s inovativnim funkcionalnostima naprednog pretraživanja i interakcije, dok se druga temelji na međusobnoj interakciji krajnjih korisnika s naglaskom na trenutna obilježja. S druge strane, poslovni korisnici moći će implementirati određene funkcionalnosti na svoja postojeća web mjesta ili ih koristiti za razvoj vlastitih mobilnih aplikacija te tako sami distribuirati sadržaj. Na taj način sustav se otvara i prema developerskoj zajednici, koja će našu programsku infrastrukturu moći koristiti u svakodnevnom razvoju programskih proizvoda.

Projektni tim posjeduje višegodišnje iskustvo u radu na raznim inozemnim i domaćim projektima kroz koje su članovi stekli iskustvo u projektiranju, razvoju i održavanju softverskih proizvoda, potrebne infrastrukture, kao i u vođenju projekata te organizaciji poslovanja u svrhu obavljanja djelatnosti. Članovi tima u zadnjih nekoliko godina stekli su iskustvo i kroz razna natjecanja i edukacije, gdje su postigli značajne rezultate. Projekti su evaluirani od strane struke na razini ideje, poslovnog modela i tehničke izvedbe. "Neka od istaknutih priznanja, koja su nas dodatno motivirala su prvo mjesto na Business Plan Contestu 2014., titula Startup-a godine 2014., dodijeljena na internacionalnoj konferenciji Voogle i nagrada za društveno korisnu aplikaciju Vipneta na App Start Contest-u 2014.", istaknuo je Mlakar.

Članovi tima kontinuirano unapređuju svoje vještine sukladno trendovima i najnovijim dostignućima u tehnološkom i poslovnom svijetu te slijede različite metode kao garanciju kvalitete usluga. Tim se kontinuirano širi s obzirom na vrlo uspješne pregovore s inozemnim investitorima. Pozivamo sve zainteresirane investitore i kolege da se pridruže ovom poduzetničkom pothvatu. Kroz razdoblje od nekoliko tjedana tim planira otvoriti poduzeće u Zagrebu i zaposliti još nekoliko junior i senior razvojnih programera za platforme iOS (Swift), Android, Node,js. Nakon završetka razvojne faze početnog proizvoda, planiraju otvoriti podružnicu za promociju i distribuciju u Londonu.

Komentirajte prvi

New Report

Close