Hrvatski BiteMe uz bok sportskim velikanima Adidasu, Elanu, Gore-texu…

Autor: Darko Bičak , 08. veljača 2021. u 11:06
Foto: PD

Zagrebački startup sirove biopločice predstavio na najvećem svjetskom sportskom sajmu ISPO u Münchenu.

Hrvatski startup BiteMe Nutrition našao se u laskavom društvu 30 najzanimljivijih novih brendova u izboru ISPO-a, najvećeg i najznačajnijeg sportskog sajma u svijetu koji se prošlog tjedna održavao u Münchenu u Njemačkoj. Kako nam kažu iz BiteMea, koji se bavi sportskom prehranom, našli su se uz bok sportskih velikana kao što su Adidas, Gore-tex, Mammut, Helly Hansen, Elan…

Edo Mujkić, izvršni direktor tvrtke BiteMe Nutrition, pojašnjavam nam da kod većine sportskih brendova postoji svojevrstan kompromis između sportske prehrane i prirodnih sastojaka te da se potrošači suočavaju s odabirom proizvoda koji imaju funkcionalne prednosti, ali na štetu konzumiranja umjetnih dodataka, zaslađivača i kemijski obrađenih sastojaka.

“Učestala konzumacija takvih proizvoda predstavljaju dugoročni zdravstveni rizik. Slijedom toga, veliki dio aktivnih potrošača traži zdrave i prirodne alternative kako bi zadovoljili svoje prehrambene potrebe. BiteMe rješava ove probleme nudeći prirodne linije energetskih proizvoda, što kupce ostavlja bez brige i bez grižnje savjesti”, kaže Mujkić.

Nakon gotovo dvije godine razvoja stvorili su, nastavlja, liniju 100% prirodnih proizvoda koja zadovoljava funkcionalne kriterije sportske prehrane.

“Iako pretežno namijenjeni populaciji sportaša, naše sirove biopločice uključuju okuse koji su ključna i nedostajuća karika za masovno usvajanje izvan naših ciljnih skupina”, ističe direktor BiteMea. Iz tvrtke dodaju da su njihove biopločice osvježavajuća i jedinstvena linija od u četiri okusa, a uz to su organske, veganske, sirove, bez glutena, bez laktoze i bez dodanih šećera. Iako su osnovni sastojci pločica datulje, smokve, marelice, sjemenke i orašasti plodovi, presudni sastojci za okus uključuju limunovo ulje i kardamom, kakao u prahu, cvjetove lavande, kakao u prahu, sjemenke konoplje, ekstrakt vanilije, maslinovo ulje i sol.

Mujkić ističe da su biopločice samo početak njihova šireg portfelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close