Hrvatske umjetnice zarađuju izradom unikatnih ruksaka

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 01. kolovoz 2018. u 22:00
Cijena jednog komada je 99 kuna, ciljana publika su mlađe žene

Za izradu jednog primjerka treba i više dana, sirovina je iz Hrvatske, Francuske i Slovenije. Prodaju ih online.

Dvije hrvatske umjetnice, Lana Hudina iz Lana's Duckass i Lucija Kvorka iz Kola ovih su dana predstavile svoj zajednički projekt – liniju ručno rađenih ruksaka koji dolaze i u personaliziranim varijantama.

Za samu izradu zaslužna je Kvorka, dok Hudina potpisuje ilustracije otprije poznate pod brendom Duckass te finalni proizvod košta 99 kuna i dostupan je putem webshopa na stranici kolo.hr. Osim toga, njihove se ruksake može pronaći i na društvenim mrežama obiju autorica, a saznali smo i da zasad ne planiraju suradnju s trgovinama.  "Crteži su ručno rađeni, prvo vodenim bojama i tušem nakon čega slijedi računalna obrada i sublimacijski tisak. Ruksaci se mogu normalno prati na 30 – 40 Celzijevih stupnjeva u perilicama rublja", u razgovoru za Poslovni dnevnik kazala je Hudina. 

Motivi jedrenja, avantura…
Otkrila nam je i da su ciljana publika žene mlađe dobi, s time da su otvorene za sve niše kupaca, ali i da su svjesne kako su njihovim trenutačnim motivima možda malo sklonije žene. Tako su među prvima na Kolo ruksake aplicirani ilustracije, primjerice, jedrenja i ljetnih ljubavnih avantura.

Lana Hudina se, inače, crtanjem počela baviti još 2008. godine, dok je Kvorka svoju motivaciju za pokretanje biznisa pronašla u želji da stvori jednostavan, pamučni ruksak koji objedinjuje sve funkcionalne potrebe, a istovremeno i da bojama i vedrinom upotpunjuje modni izričaj svoga vlasnika. Ideja je u praktičan proizvod pretvorena nakon putovanja u Barcelonu biciklom, odnosno primoranosti putovanja s ograničenom prtljagom. 

"Suradnju planiramo nastaviti, dakako, i nakon ljeta koje je za nas praktički i gotovo. Sada se pripremamo za početak školske godine, božićno razdoblje i sve što slijedi", dodala je Hudina. Što se tiče materijala, dio dolazi od hrvatskih tekstilnih tvrtki, iako se ponekad posegne i za inozemnim izvorima kao što su Francuska ili Slovenija. Za izradu jednog ruksaka potrebno je, ovisno o gužvi, od jednog do nekoliko dana. 

Za ljeto, jesen…
Uz atraktivne ljetne destinacije, njihovi su ruksaci ujedno, kažu, odličan izbor za jesenske dane te su i prikladan poklon s obzirom na to da mogu biti upotpunjeni i imenima osoba koje će, bez obzira na dob, gradom rado prošetati noseći unikatne, ručno šivane ruksake. Asortiman se, poručuju, redovito nadopunjava pa preporučuju i redovito praćenje stranica društvenih mreža i Lana's Duckass i Kola. 

Komentirajte prvi

New Report

Close