FOTO: Nove Pametne klupe mladog solinskog genijalca traže i u Kataru

Autor: Poslovni.hr , 25. prosinac 2015. u 12:01
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Mrvoševe klupe trenutačno su postavljene od Sarajeva, Koprivnice do Dugog Rata i Splita.

Ivan Mrvoš iz Solina ponovno je izumio klupu. Njegova “pametna klupa” koja ima solarno napajanje i omogućava punjenje uređaja putem usb-ulaza, a može služiti i kao internetski “hot spot”, kratko nakon što je prvi primjerak instaliran u Solinu, postala je vijest u medijima a upiti su počeli stizati sa svih strana svijeta. 

– Prije par tjedana zazvonio mi je mobitel u ponoć, zovu iz Katara. Traže klupe odmah – ispričao je Mrvoš Slobodnoj Dalmaciji kojom se brzinom razvijaju stvari.

Osim toga, ruku su mu pružili i naši veleposlanici u Saudijskoj Arabiji i Norveškoj, što je, između ostalog, dokaz da se kod probudila i ta dugo sanjana “gospodarska diplomacija”. Naš Veleposlanik u Norveškoj trenutno radi na tome da Grad Split pokloni jednu klupu Trondheimu, svom gradu pobratimu.

Kako je počela cijela priča već je poznato. Prva je ideja bila izrada “pametnih stolica” koje su, ipak, vlasnicima kafića – ciljanoj klijenteli – bile preskupe, pa se prebacio na klupe. Još prije toga planirao je otvoriti servis računala.

A sadašnji planovi? Investicija od nekih 15 milijuna kuna, proizvodna hala od oko 800 kvadrata, proizvodnja do 300 klupa mjesečno, i širenje ponude, i to jedva godinu dana nakon što je prvu klupu predstavio javnosti.

Mrvoševe klupe trenutačno su postavljene od Sarajeva, Koprivnice do Dugog Rata i Splita.

Komentirajte prvi

New Report

Close