Entrio u par sati prikupio 42 tisuće eura

Autor: Bernard Ivezić , 05. lipanj 2018. u 22:01
Berislav Marszalek, osnivač Entrija, sa svojim timom

Tvrtka je ZSE-u bila jedan od motiva pokretanja Funderbeam SEE-a i odlično je krenula na toj platformi.

Entrio, prva tvrtka u koju su uložili domaći poslovni anđeli okupljeni u CRANE, pokrenuo je u utorak kampanju grupnog investiranja na Funderbeamu.

Ova tvrtka, koja je svojedobno u Hrvatskoj bila poznata kao d.o.o. s najvećim brojem osnivača, njih 28, te je bila jedan od motiva Zagrebačkoj burzi da s Funderbeamom pokrene tu platformu u Hrvatskoj, nada se imati još više suvlasnika.

Berislav Marszalek, osnivač i direktor Entrija kaže da je iznimno zadovoljan početkom kampanje. "U prvih nekoliko sati prikupili smo 42 tisuće od traženih 100 tisuća eura investicije, a za što nudimo 5,5 posto udjela u tvrtki", kaže Marszalek.

Navodi da će kampanju potencijalno produžiti do najviše 170 tisuća eura. Ističe da jako dobro rastu organski, a da kapital sad skupljaju samo zato da bi mogli dodatno ubrzati rast.

"Imamo zdrav, profitabilan biznis koji ima priliku relativno brzo snažno narasti", kaže Marszalek. Entrio je lani prihod udvostručio na 1,66 milijuna kuna uz rast neto dobiti od dva i pol puta na 82,1 tisuću kuna.

Tvrtka je u 2018. godini prodaju karata i nadzor ulaza na događanja proširila i uslugom beskontaktnog plaćanja preko pametnih narukvica. Tako se nada dodatno povećati promet koji je lani, samo u Hrvatskoj, bio veći od 15 milijuna kuna.

"Naš plan je u idućih godinu dana potpuno pokriti tržišta Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Srbije, a nakon toga ciljamo Rumunjsku, Bugarsku i Albaniju, odnosno ako se ukaže prilika, Austriju i zapadnija tržišta", kaže Marszalek.

Pojašnjava da im samo tržišta jugoistočne Europe, ne računajući Grčku, otvaraju priliku za povećanje prometa od osam puta. Riječ je o tržištima ukupno vrijednim 150 milijuna eura na kojima Entrio cilja 12 posto tržišnog udjela.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Entrio u par sati prikupio 42 tisuće eura”. — “Par” sati” Par rukavica, par cipela, ljubavni par, bračni par… NEKOLIKO sati. “42 tisuće eura”? Zašto ne bi to bilo jednostavno i vidljivo: 42.000 €.

New Report

Close