“Dobitak nam je vjetar u leđa, a njime možemo i povećati broj zaposlenih”

Autor: Sergej Novosel Vučković , 06. svibanj 2018. u 22:00
Vedran Presečki na proglašenju najboljih, Foto: PD

Tvrtka je pobjednik prvoga gradskog natječaja za najbolje nove projekte, dobiva 100.000 kuna.

Rijetko koji grad u Hrvatskoj odlučio je poticati nove poduzetnike, osobito startupe, novčano nagrađujući najbolje ideje i projekte čija će realizacija pozitivno utjecati i na lokalno gospodarstvo. Bjelovar je svijetli primjer, gradska uprava je u suradnji s Udruženjem menadžera i poduzetnika Croma i mrežom Poslovnih anđela Crane odabrala najbolje projekte Bjelovarčana i proglasila pobjednika prvog natječaja. Ferrodus d.o.o. iz Bjelovara osvojio je 100.000 kuna u gotovini, dar Grada, za inovativan model bezmotorne trake za trčanje u luku, s tzv. ferrofluid kočnicom. Predstavnik Ferrodusa Vedran Presečki objasnio je kako je riječ o proizvodu za fitness koji još razvijaju i kako će im nagrada pomoći plasirati ga na globalno tržište. “Dobitak nam je vjetar u leđa, ubrzava cijeli proces, a njime možemo i povećati broj zaposlenih, kojih je sad troje”, kaže Presečki, koji je od Crome dobio i stipendiju za mini MBA obrazovni program, vrijedan 22.5000 kuna, te od Cranea besplatno mentoriranje u prvoj godini rada.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak zadovoljan je prijavama na natječaj za najbolji startup, bilo ih je 26, u finale je ušlo pet najboljih prema stručnom povjerenstvu.

“Želimo mijenjati ustaljeno negativno mišljenje o poduzetništvu, pokazati da je Bjelovar drugačiji, okrenut poduzetništvu i novim idejama. Grad želi da se mladi zadržavaju, stvaraju, da investitori znaju da je naš Grad brz, efikasan, poželjan za život i investiranje”, istaknuo je Hrebak.

Komentirajte prvi

New Report

Close