Dobar biznis: Svi su ludi za pitama koje stižu iz Gajnica

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2019. u 09:29
Foto: Robert Anić / Pixsell

Sanela Spajić u ‘medinim snovima’ peče bureke, zeljanice, krumpiruše, sirnice…

Još je kao djevojčica pekla pite za cijelo susjedstvo. Sve tajne vještine naučila je od mame i bake pa bi ih mogla raditi i zatvorenih očiju, šali se Sanela Spajić, rodom iz Zavidovića u BiH, u čijim delicijama sada mogu uživati i Zagrepčani. Prije pet se godina sa suprugom Draganom, kćerkom Maricom i sinom Marinom doselila u Gajnice, a nedavno je ondje pokrenula svoj posao. U piteriji “Medini snovi”, koju na mreži znaju i kao “West Side Pite”, priprema autohtone bosanske bureke, piše Večernji list.

– Godinama prijateljima pečem pite za sve prigode, a jednu večer došli smo na ideju da probam raditi za sebe – objašnjava Sanela. Piteriju iz koje se njezine delicije zasad mogu samo naručiti nazvala je po nadimku koji joj je nadjenuo suprug, a on joj je, ističe, i velika potpora.

– Ljudima po kvartu stalno govori da njegova žena peče najbolji burek i da ga moraju probati – govori kroz smijeh. Prije nego što je započela svoj biznis radila je sve i svašta, a jedno vrijeme i konobarila u restoranu “Gladuš” u Gajnicama, u čijoj kuhinjici sada nastaju njezine pite.

– Vlasnik restorana Darko Novosel velika mi je podrška i prijatelj, a kada sam mu rekla što planiram, ustupio mi je kuhinju koja je nekoć bila pizzerija – ističe Sanela.

U ponudi ima svinjski, juneći, pileći, ali i miješani burek od krumpira i mesa, zeljanicu i krumpirušu.

– Burek od sira nemam jer to ne postoji, ali pravim sirnicu – smije se. Za sladokusce tu je jabukovača, a uskoro i pita od šljiva. Sve radi u verzijama za dvije, četiri i šest osoba, a cijene se, ovisno o vrsti, kreću od 60 do 115 kuna za protvan. Najvažnija joj je kaže, kvaliteta, a sve radi ručno i s puno pažnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close