Kako tvrdi Sunčana Ostarčević-Arnold iz Hotela Vrbanj na otoku Hvaru, današnji trendovi u turizmu doveli su do pojave gostiju treće generacije koji osim opuštanja i relaksacije žele upoznati kulturu i običaje mjesta u koje dolaze, imati privatnost te konzumirati zdravu hranu u neonečišćenoj prirodi. Difuzni hotel poput njihovog na Hvaru zadovoljava te kriterije.
Za razliku od standardnog hotela, smještajne jedinice su raspršene po čitavom mjestu, a središnja recepcija je mjesto gdje se gost informira o povijesti, kulturi i običajima te mu zaposlenici pomažu da što bolje upozna i doživi otok.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu