Community Management trening za mlade s invaliditetom

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 27. listopad 2016. u 21:59
Na tržištu rada najranjivija skupina su osobe s invaliditetom/FOTOLIA

Ivan Mušlek osmislio je program koji bi osobama s invaliditetom pomogao pri pronalasku posla.

Na četvrtom Poduzetničkom laboratoriju susreli smo i Ivana Mušleka koji je prezentirao Community Management trening za mlade s invaliditetom.

Naime, do ideje je došao u lipnju ove godine i to u sklopu modula edukacijskog programa Build Your Future. "Nakon jedne od radionica, kroz razgovor i predlaganje raznih ideja, došli smo do zaključka kako su na tržištu rada najranjivija skupina osobe s invaliditetom. To nas je nagnalo da pokušamo osmisliti neki program kojim bismo im pokušali pomoći da na lakši način prebrode taj problem, i tako je nastao "Community management for disabled people." Što se cijele ideje tiče, veliki obol cijeloj ideji dale su i dvije kolegice, Dora Kozjak te Mirela Marović Omerzu", kazao je Mušlek. Ciljana skupina su, kaže, nezaposlene osobe s invaliditetom, bez obzira na njihovu dob. Stopa njihove nezaposlenosti je jako visoka, čemu najviše pridonose dva faktora: mnogi poslodavci nemaju adekvatan pristup za osobe u invalidskim kolicima, a pored toga, i dalje većina poslodavaca nema povjerenja u to da osobe s nekom vrstom hendikepom mogu posao obavljati jednako kvalitetno kao i osobe bez ikakvih poteškoća.

"Istaknuo bih Udrugu Zamisli koja se pokazala kao odličan partner u projektu, te nam pomažu u tome da pronađemo zainteresirane polaznike za edukaciju", dodao je.BIZkoshnica unutar svog djelovanja sustavno promiče i društveno odgovorno poslovanje, a njihova su otvorena vrata već neko vrijeme dio te šire priče, čemu su dokaz Jurica Rešetar i Ivan Mušlek. "Trenutno dovršavamo provođenje detaljne ankete, u kojoj ćemo dobiti odgovore na sva važnija pitanja te ćemo, shodno odgovorima, kvalitetnije pripremiti program i termine edukacije. Najvažnije je osigurati adekvatan prostor za edukaciju, kao i trenere. Osim toga, bilo bi odlično kada bismo pronašli tvrtke partnere u izvođenju projekta, kod kojih bi osobe s invaliditetom mogle pronaći zaposlenje", zaključio je budući mladi angažirani poduzetnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close