5 stvari bez kojih nikako ne kupujte novi, ali ni rabljeni automobil

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2017. u 12:16
Foto: Thinkstock

Dosta elemenata koja se tada nalazila ‘u rubrici’ dodatne opreme, s vremenom je postala standardnom.

Početkom 2000-ih većina je automobila dolazila “s volanom i pedalama”, a za sve ostalo morali ste nadoplatiti. Danas je priča drugačija i dosta elemenata koja se tada nalazila 'u rubrici' dodatne opreme, s vremenom je postala standardnom.

Ako kupujete novi ili rabljeni automobil, pobrinite se da on posjeduje ovih pet stvari, piše Dnevnik.hr.

1. Klima-uređaj
Danas je postalo teško zamisliti novi automobil bez klimatizacijskog uređaja, a već i bolje opremljeni kompakti posjeduju i automatske klime. 

2. Barem 4 zračna jastuka

Zračni jastuci s nama su već desetljećima, a danas velik broj automobila svih klasa i kategorija dolazi s mnoštvom serijski ugrađenih zračnih jastuka. Dok su se nekoć doplaćivali suvozački jastuci, danas je minimum 4 zračna jastuka.

3. ISOFIX
Sigurnost djece trebala bi nam biti važnija čak i od naše vlastite sigurnosti, a osnova je toga u automobilu korištenje odgovarajuće dječje sjedalice. Ako je koristite, najbolje je da ima ISOFIX-ov sustav pričvršćivanja. Osim što je najsigurniji, vrlo je praktičan za montažu i demontažu.

4. ESP
Kao što se ABS u posljednjih desetak godina probio na popis serijske opreme svakog novog automobila, tako bi se uskoro trebalo dogoditi i s elektronskim programom stabilnosti. U svakom slučaju, može biti vrlo koristan u nepovoljnim uvjetima na cesti i nepredviđenim situacijama. 

5. Parking-senzori
Senzori za parkiranje opcija su koja u gradu značajno olakšava život i svakodnevne radnje. Ako se često parkirate u gužvi bit će vam od velike koristi, posebno ako vam je automobil straga nepregledan. 

Komentirajte prvi

New Report

Close