10 stvari koje nikada ne smijete reći kolegi s kojim radite

Autor: Poslovni dnevnik , 09. studeni 2012. u 11:51
Suzdržite se od ispitivanja kolegica jesu li trudne (Ilustracija)

Neopreznim ponašanjem druženje s kolegama može se pretvoriti u vrlo neugodnu situaciju, a osim toga može vam dugoročno srozati reputaciju.

Bez obzira na to uživamo li s njima ili ne, kolege iz ureda viđamo svakodnevno. Neopreznim ponašanjem takvo se druženje može pretvoriti u vrlo neugodnu situaciju, a osim toga može vam dugoročno srozati reputaciju.

Portal Bussines Insider navodi deset stvari o kojima nikada ne bi smjeli pričati u uredu, a među njima su i pitanja koja jednostavno ne bi trebala biti postavljana.

1. "Jesi li trudna?" – Da je htjela, ta bi vam kolegica to već dala do znanja. Čak i ako ste u pravu, vjerojatno ste je uvrijedili.

2. "Nisi sudjelovao u kupnji šefova poklona" – Ne moraju svi sudjelovati u takvim kupnjama, tim više što bi takve akcije trebale biti od strane šefova, a ne obrnuto.

3. "Zaista si mršav! Zašto ništa ne jedeš?" – Komentiranje fizičkog izgleda ostalih zaposlenika jedno je od osnovnih tabu tema u uredu.

4. "To nije moj dio posla." – Umjesto da pokazujete volju za radom, ovakvim izjavama odajete dojam nezainteresiranosti, a to vaši nadređeni zasigurno neće cijeniti.

5. "Novi direktor mi se nikako ne sviđa!" – Čak i da vaša izjava nikad ne dospije do direktora, nije poželjno nepotrebno širiti negativnu energiju.

6. "Čuo sam da su  njih dvoje zajedno." – Čim počnete širiti čak i bezazlene tračeve, kolege će smatrati da niste osoba kojoj se mogu povjeriti.

7. "Koliko si rekao da imaš godina?!" – U ovakvim situacijama trebali biste pokazivati poštovanje, a ne čuđenje.

8. "Nemoj me ništa pitati." – Ako ste loše volje ili imate loš dan, probajte to sakriti i ponašati se profesionalno.

9. "Zašto si se danas tako uredio? Imaš li razgovor za posao?" – Ovim pitanjem kolegu stavljate u neugodan položaj da vam mora lagati ili povjeriti važnu informaciju. S druge strane, ako razgovor za posao ne postoji, mora se brinuti jer vi mislite da ima.

10. "Tako sam mamuran."-  Iako se možda čini simpatično, ovakve izjave potkopat će vašu reputaciju u uredu.

Komentirajte prvi

New Report

Close