Zvonko Zubak, nekada moćni trgovac oružjem želi kupiti tvornicu u stečaju

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2022. u 08:42
Foto: pixabay

Zubaku je dat rok od 15 dana nakon zvaničnog poziva Odbora povjerilaca upućenog 22. rujna, da uplati navedenu sumu.

Zvonko Zubak, nekada moćni trgovac naoružanjem i vojnom opremom iz Hrvatske, treći put u posljednjih 18 mjeseci iskazao je namjeru da kupi tvornicu namjenske industrije Vitezit koja je u stečaju piše internetski portal indikator.ba.

Krajem kolovoza dostavio je ponudu da ponovo bude kupac Vitezita za 10,8 milijuna konvertibilnih maraka. Kao opravdanje je naveo probleme sa jednom ovdašnjom bankom u transferu novca.

Devetog rujna Odbor povjerilaca ponudu je prihvatio, piše Žurnal. Zubaku je dat rok od 15 dana nakon zvaničnog poziva Odbora povjerilaca upućenog 22. rujna, da uplati navedenu sumu.

Izvori portala iz Vitezita navode da ne bi bilo iznenađenje da je Zubak već tražio malu odgodu plaćanja ili nešto nižu cijenu!?

Podsjetimo, Zvonko Zubak, odnosno njegova firma Winsley Defence Group koju je registrirana u Odžaku prvi put su “kupili” Vitezit 1. veljače 2021. Potom je osam mjeseci trajalo čekanje hoće li uplatiti 10,5 milijuna konvertibilnih maraka.

Nakon neizvršene obaveze, u oktobru je organizirana nova prodaja, na kojoj je kupac isti, onaj prethodno bezuspješni.

Žurnal je pisao kako je još 2016. godine firma iz Slovačke Delta Defence, tada najveći dioničar poznate francuske firme za proizvodnju opreme za streljiva Manuhrin, dostavila pismo namjere o ulaganju 6 do 8 milijuna eura u zajedničku firmu koju su nazvali Novi Vitezit.

Izabrali su Zvonka Zubaka kao osobu koja će ih povezati sa nadležnima u federalnoj vladi. On je zauzvrat tražio udjel u novoj firmi. Kada je odbijen, počinje “solirati”, navodi portal.

Komentirajte prvi

New Report

Close