Zvjezdarnica Višnjan u kampanji za edukativnu kupolu i smještaj gostiju

Autor: Lucija Špiljak , 09. prosinac 2020. u 22:00
Korado Korlević, ugledni astronom/SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL

Cilj je do kraja ove godine prikupiti na taj način ukupno 635.000 kuna za proširenje postojećih kapaciteta namijenjenih edukaciji i smještaju djece i njihovih mentora.

Početkom prosinca Astronomsko društvo Višnjan iz Istre pokrenulo je crowdfunding kampanju za Zvjezdarnicu Višnjan koja već desetljećima educira buduće hrvatske znanstvenike, a cilj je do kraja ove godine prikupiti na taj način ukupno 635.000 kuna za proširenje postojećih kapaciteta namijenjenih edukaciji i smještaju djece i njihovih mentora.

Do jučer u 15 sati prikupljeno je 168.496 kuna od 485 ulagača, a kampanja traje do 31. prosinca. Time bi se pomogle financirati dvije najvažnije stvari potrebne za edukaciju – geodetska kupola za odvijanje edukativnih program i bungalovi za smještaj gostiju.

Utemeljitelj Zvjezdarnice Višnjan naš je poznati astronom, popularizator znanosti i nagrađivani komunikator Korado Korlević čija Zvjezdarnica svake godine organizira praktične znanstvene kampove koje polaze daroviti osnovnoškolci i srednjoškolci.

U 40-ak godina kroz njihove je edukativne programe prošlo na tisuće učenika, od kojih neki danas rade kao znanstvenici u prestižnim svjetskim znanstvenim institucijama poput američke Nase.

Ukoliko prikupljeni iznos premaši ciljanu svotu od 635.000 kuna, utoliko Korlević planira uspostaviti lokaciju za ispitivanje robotiziranih teleskopa i dodatne kapacitete za smještaj učenika.

“Investiranje u djecu najveća je te jedina investicija koju se isplati raditi”, poručuje Korlević.

Kampanja se nalazi na hrvatskoj platformi Croinvest.eu, specijaliziranoj za crowdfunding kampanje za društveno korisne projekte, a donacije se uplaćuju preko opće uplatnice, bankovnim karticama, kriptovalutama ili putem internetskoga bankarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close