Županije nemaju novca za autobuse

Autor: Marija Crnjak , 13. siječanj 2020. u 21:59
Nerentabilne linije još nisu ugašene, no to ne znači da neće biti, kažu u Udruzi prijevoznika/ DINO STANIN/PIXSELL

Članovi udruge obavljaju 80 posto prijevoza u zemlji.

Nerentabilne autobusne linije u županijskom i međužupanijskom prijevozu još nisu ugašene, što ne znači da i neće, smatra Hrvoje Meštrović, predsjednik Udruge autobusnih javnolinijskih prijevoznika.

Članovi udruge obavljaju 80 posto prijevoza u zemlji.  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je 29. studenog prošle godine donijelo Pravilnik o obavljanju usluga javnog linijskog prijevoza putnika, a rok za sklapanje ugovora s privatnim autobuserima bio je dan kasnije, 30. studenog.

U Pravilniku su ovlast i odgovornost oko sklapanja ugovora s autobuserima za održavanje linija u županijskom i međužupanijskom prijevozu prebačene na županije.

"Svaki se prijevoznik sada pojedinačno dogovara s predstavnicima županija. U svim su županijama pokazali dobru volju da se linije održe, ali pitanje je što će biti za mjesec ili dva. Zaista ne znamo imaju li županije dovoljno novca za održavanje tih linija i što će se događati u bliskoj budućnosti", kaže Meštrović, koji pretpostavlja da bi ugovori na području Zagrebačke županije mogli biti potpisani do početka ožujka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close