Župan kupio limuzinu za 251.000 kuna, kaže da je to zbog očuvanja okoliša

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2019. u 09:41
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Natječajem su tražili hibrid zapremine 2500 kubika i ukupne snage od najmanje 215 konjskih snaga. Upravo takve performanse ima novi Toyotin model.

Župan Darko Koren kupio je novu službenu limuzinu vrijednu 251.000 kuna, odnosno oko 33.500 eura. Riječ je o Toyoti Camry hybrid koja je ovaj tjedan stigla u županijsku garažu u Koprivnici, piše Večernji list.

Na javni natječaj za nabavu novog vozila javio se samo Unicredit leasing koji je ponudio vozilo za 202.000 kuna bez PDV-a. Županija je, prema planu javne nabave, bila spremna platiti 205.000 kuna. Županija je natječajem tražila limuzinu na hibridni benzinsko-električni pogon zapremine motora najmanje 2500 kubika i ukupne snage hibridnog pogona od najmanje 160 kilovata, odnosno oko 215 konjskih snaga. Treba imati automatski mjenjač, navigaciju, kamere za vožnju i svu ostalu dodatnu opremu. Upravo takve specifikacije – slučajno ili ne – posjeduje nova Toyota Camry hybrid.

Toyota je, inače, do kraja rujna imala i posebnu ponudu Camryja: s popustom se nudila limuzina od 2500 kubika i 218 konjskih snaga. Cijena u posebnoj ponudi iznosila je oko 260.000 kuna. U Županiji navode kako su svjesni iznimne važnosti ekologije te potrebe očuvanja okoliša, a upravo novi automobil ima malu potrošnju goriva.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Koprivnica je inace jako velik grad od nekih milijun stanovnika, ako treba u Zagreb nema zeljeznice pa mu treba auto. U Njemackoj svi drzavni i lokalni sluzbenici ako idu na poslovno putovanje do 500km imaju obvezu koristenja zeljeznice, znaci nema zrakoplova i auta. No jos veci biser je bila Ingrid- ustavna sutkinja-pipl-mast trast-as Anticevic-Marinovic koja je bila rekorder visine troskova putovanja zrakoplovom u Zagreb iz Zadra. Vjerojatno je dobila za nagradu mjesto ustavnog suca za taj svoj vrhunsko domisljati potez.

Neovisno o članku ….pitam , SUČELJAVANJE NOVINARKE NOVE TV i Davora Bernardića…

Da li je ova novinarka normalna ? Pa, kako si može dozvoliti ovakve bezobrazluke, napadanje,
ludo provociranje, vrijeđanje SDP-a…? Kaj je došlo toj ženi zaboga ..? Ovisnik sam o televiziji,
ali ovakav bezobrazluk, od strane novinara već dugo nisam vidjela…
Zločesta HDZ-ova priležnica nekog od …..vladajućih ,–? Pa, šta joj je došlo luđakinji….da na ovaj način
MRŽNJOM , NAPADOM, totalno BEZ KONTROLE vodi razgovor s namjerom da nekoga ponizi,
uvrijedi,,,, udari …SMRVI…….., ja bih je kao poslodavac OŠTRO KAZNILA I ŠUTNULA U GUZICU..ž
na HDZ promotivne skupove…pa, nek im drži leđa…..

uGLEDNA NOVA TV OVO SEBI ne bi smjela dopustiti….!

Županije ukinuti!

Vozi li ju sam ili ima jos i placenog (HDZovog) vozaca?

New Report

Close