Župan Dobroslavić od MUP-a očekuje ispravak greške na osobnoj iskaznici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2013. u 15:05
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Župan očekuje da se ispravi greška na novoj osobnoj iskaznici, na kojoj je s grafičkog prikaza zemljovida Hrvatske izostavljena ta županija i otoci.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić uputio je danas pismo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću od kojega očekuje da utječe kako bi se ispravila greška na novoj osobnoj iskaznici, na kojoj je s grafičkog prikaza zemljovida Hrvatske izostavljena ta županija i otoci.

Župan u pismu navodi kako je nova osobna iskaznica, koju je MUP predstavio ovoga tjedna i na čijoj je pozadini zemljovid Hrvatske na čijem se grafičkom prikazu ne vidi šire dubrovačko područje, izazvala nezadovoljstvo među stanovnicima južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije.

"Objašnjenje glasnogovornika MUP-a da se krajnji jug države ipak vidi, ali samo posebnim povećalom, izazvalo je podsmijeh i dodatno razočaranje među građanima", naglašava župan Dobroslavić.

Dodaje kako je hrvatski jug ionako u velikim problemima zbog prometne izoliranosti i teritorijalne nepovezanosti s ostatkom Hrvatske, što će se dodatno produbiti ulaskom u EU. "Smatram da bi bilo korektno da se ovaj, vjerujem, nenamjerni propust ispravi, te da se šire dubrovačko područje jasno prikaže na osobnoj karti", ističe u pismu.

Od ministra Ostojića očekuje da svojim autoritetom utječe na to da se ta greška ispravi.

Komentirajte prvi

New Report

Close