Zračna luka Franjo Tuđman dobila važan certifikat

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2021. u 15:12
Foto: Igor Soban

Program je, kako navode, izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations) te sukladno najboljim primjerima iz industrije.

Zagrebačka Zračna luka Franjo Tuđman ponovo je certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima covid-19 pandemije, izvijestili su u srijedu iz te zračne luke.

Podsjećaju da su 2020. među prvim europskim zračnim lukama uspješno prošli program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima covid-19 pandemije, a nedavno je završen ponovni proces akreditacije za 2021. godinu.

U procesu akreditacije je, kako navode, poseban naglasak stavljen na dodatno poboljšanje uspostavljenih zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima covida-19 na zračnim lukama, koji je razvilo Svjetsko vijeće zračnih luka (Airports Council International – ACI World).

Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines).

Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Program je, kako navode, izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations) te sukladno najboljim primjerima iz industrije.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da uspješno provodi sve propisane mjere i na taj način pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te je ponovno dobila Certifikat Airport Health Accreditation u trajanju od idućih 12 mjeseci, ističu iz Zračne luke.

Komentirajte prvi

New Report

Close