Zračna luka Franjo Tuđman certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima covid-19 pandemije

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2020. u 11:31
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebačka zračna luka je među prvim Europskim zračnim lukama uspješno prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 pandemije.

Međunarodna zračna luka Zagreb uspješno je prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World).

Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Program je izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations), te sukladno najboljim primjerima iz industrije.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION, u trajanju od narednih 12 mjeseci.

“Izuzetno smo ponosni na visoko postignuće u zahtjevnom procesu provjere upravljanja svim mjerama zaštite od COVID-19 infekcije u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Certifikatom „sigurne zračne luke u uvjetima COVID-19 pandemije“ koju smo dobili među prvim zračnim lukama Europe, dokazali smo predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je svakako preduvjet postupnog oporavka prometa u zračnoj luci“ – istaknuo je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close