Zoni Brezje smiješi se 5 većih investicija

Autor: Darko Bičak , 18. kolovoz 2020. u 13:57
Gradonačelnik Varaždina 
Ivan Čehok
, Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

Iako se o prvom velikom investitoru Emil Frey Digitalu, za još ipak neslužbeno nagađa, radi se o poduzeću za informacijske tehnologije, promociju, trgovinu i usluge.

U Varaždinu se, krizi unatoč, nadaju novim investicijama. Naime, iako to danas službeno ne žele potvrditi ni u samom Gradu, a ni investitor, u novu varaždinsku poslovnu zoni Brezje, trebala bi useliti kompanija Emil Frey Digital.

Više detalja će se znati nakon 30. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja je sazvana za 20. kolovoza sa samo jednom točkom dnevnog reda, a to je prodaja zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje.

Kupuju 7500 kvadrata?

No, već danas se može saznati da se radi o namjeri prodaje 7,5 tisuća četvornih metara zemljišta u Brezju.

Riječ je o zemljištu nasuprot poslovne zgrade koju ovih dana dovršava varaždinski “Solvis” te, kako neslužbeno doznajemo, o tvrtki vlasnički povezanoj s tvrtkom Emil Frey Auto Centar sa sjedištem u Zagrebu, koja se bavi prodajom i servisiranjem vozila marke Mercedes. Njihovi varaždinski poslovni prostori također bi prema nekim informacijama trebali sadržavati izložbeni prostor vozila, no tvrtka bi se trebala baviti inženjeringom, te zaposliti određeni broj informatičara i inženjera.

Gradonačelnik Ivan Čehok kazao nam je kako postoji još nekoliko investitora koji su iskazali interes za ulaganje u Poslovnu zonu Brezje.

IT branša i izvoznici

“Prema našim procjenama, predstoji nam pet većih investicija, što najbolje potvrđuje da smo grad koji privlači investitore, i to pretežito informatičke i izvozno orijentirane industrije. K tome, naime, treba pribrojiti i Tehnološki park kojeg radi interesa poslovne zajednice proširujemo za 4000 m2. Dakle, dok se posvuda u Hrvatskoj sa zebnjom raspravlja o gospodarskom razvoju, mi možemo biti zadovoljni i ovime zapravo započinje izgradnja treće velike gospodarske zone grada, nakon Slobodne zone i poslovne zone u Jalkovcu. Ovdje su se doduše pojedinačno gradila postrojenja i objekti, međutim, cijela zona Brezje nije bila u funkciji jer nije bilo infrastrukture. Tvrtka Farmex, odnosno Solvis, je ovdje sad već počela graditi, najavljuje se i druga gradnja, a mi ovime zapravo u smjeru sjever-jug razvijamo komunalnu infrastrukturu i pretpostavke za daljnja ulaganja”, istaknuo je jučer Čehok za poslovni dnevnik.

Iako se o prvom velikom investitoru Emil Frey Digitalu, za još ipak neslužbeno nagađa, radi se o poduzeću za informacijske tehnologije, promociju, trgovinu i usluge. U vlasništvu je kompanije Emil Frey Automobil, zagrebačke tvrtkeiz Emil Frey Holdinga, švicarske obiteljske kompanije koju je 1924. osnovao mehaničar Emil Frey. Kompanija je na našem tržištu prisutna od 2013., kad je postala generalnim distributerom za Daimler AG u Hrvatskoj putem Star Importa i Emil Frey Auto Centra.

Ova tvrtka je u Varaždin došla prije nekoliko godina kada je kupila varaždinski startup koji se bavi razvojem softverskih rješenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close